Wskazówka dotycząca wspaniałego, słonego przysmaku – przygotuj te mięsne kieszonki

fajnainspiracja.pl 1 tydzień temu

Wybierasz się na imprezę i nie wiesz czym poczęstować swoich gości? Chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy smaczne sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione mięsem mielonym. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo, przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe i oszczędza czas.

Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem to pyszne mięso mielone w cieście francuskim!

Piękne ciasto francuskie z kremem serowym i dżemem morelowym

Pieczone brokuły z kalafiorem i warzywami polane delikatną mieszanką


Świetny przepis na kieszonki z ciasta francuskiego:

Co będzie potrzebne:

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 5 g soli
  • 5 g pieprzu
  • 150 g startego sera
  • 1 jajko

Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania mięsa mielonego z cebulą, pieprzem, solą i serem. Dokładnie wymieszać.

2) Rozłóż masę mięsną na cieście francuskim.

3) Posmarować krawędź ciasta jajkiem i złożyć w rodzaj cylindra.

4) dzięki widelca zepnij brzegi, aby zapobiec wypadnięciu masy.

5) W następnym kroku pokrój poszczególne kawałki.

6) Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj jajkiem.

7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

INSTRUKCJA WIDEO DLA MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE:

Idź do oryginalnego materiału