Przepis na roladki z sałaty
czas przygotowania: 10 minut
porcja: na 8 roladek
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 4 dużych liści sałaty,
- 8 plasterków kiełbaski suchej krakowskiej,
- 200 g serka twarożkowego śmietankowego,
- 4 rzodkiewki,
- 1 ogórek,
- 1 łyżeczka posiekanego koperku.
Zobacz także: Błyskawiczne roladki z tortilli z łososiem. Przepis na przekąski na imprezę i na sylwestra. Zrobisz je w 15 minut
Jak zrobić roladki z sałaty?
- Wszystkie warzywa umyj i osusz.
- Koperek posiekaj, rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę.
- W miseczce wymieszaj serek z koperkiem i rzodkiewką.
- Ogórka obierz i pokrój w słupki.
- Liść sałaty posmaruj serkiem, połóż na nim po dwa plasterki kiełbaski i dwa słupki ogórka. Zwiń w roladkę.
- Przekrój roladkę na pół, każdą część zepnij wykałaczką lub patyczkiem do koreczków.
- Przygotuj tak pozostałe roladki.
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: