Przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka
czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja na: 4 osoby
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- 1 por,
- szczypiorek,
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego,
- sól i pieprz do smaku.
Śniadaniowy hit dla zabieganych. Pyszna sałatka z serkiem wiejskim
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Rano jednak nie zawsze mamy czas na długie gotowanie. Mam dla ciebie świetny przepis na taką okazję. Proponuję przygotować pyszną sałatkę z serkiem wiejskim.…
Katarzyna Puczyńska
Jak zrobić sałatkę z rzodkiewki i jajka?
- Ugotowane i wystudzone jajka obierz i drobno posiekaj. Przełóż do miseczki.
- Rzodkiewkę umyj, odetnij końce i pokrój w plastry lub kostkę.
- Pora umyj, odetnij koniec i zielone liście, zdejmij także pierwsze, grubsze warstwy.
- Pokrój pora na plasterki i przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut.
- Odcedź pora i dodaj do sałatki. Dopraw całość szczypiorkiem, majonezem lub jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj.
+8
Zobacz galerię
Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni: