Do Poznania wkroczyły nowoorleańskie rytmy i gorący klimat prosto z ulic Luizjany. Popeyes otworzył kolejną restaurację tym razem w stolicy Wielkopolski.
Mieszkańcy Wrocławia, Szczecina i Warszawy już wiedzą czego mogą spodziewać się po Popeyes, teraz czas na Poznań. W strefie gastronomicznej w Posnanii powstała restauracja sieci Popeyes. Poznaniacy od dziśaj mogą spróbować świeżego, soczystego kurczaka marynowanego przez 12 godzin, chrupiącej panierki, doskonałych dodatków i wyrazistych przypraw z Luizjany, które już pokochały miliony smakoszy na całym świecie.
Fot. Przemysław Łukaszyk
Popeyes:
Soczysty kurczak z Nowego Orleanu oficjalnie wylądował w Polsce w lipcu 2023 roku. Pierwszą restaurację otworzyliśmy we Wrocławiu (w Pasażu Grunwaldzkim), kolejne punkty powstały w Szczecinie (Centrum Galaxy) i w Warszawie (Złote Tarasy i Galeria Młociny). W 2024 roku szykujemy kolejne otwarcia naszych lokali, na ten moment celujemy w ósemkę największych miast w Polsce.
Historia Popeyes rozpoczęła się ponad 50 lat temu w Nowym Orleanie w Luizjanie.
To, co zaczęło się jako jedna mała restauracja z marzeniem o stworzeniu najlepszego smażonego kurczaka na świecie, jest teraz szaleństwem, które ogarnęło świat serwując pyszne jedzenie w ponad 3700 restauracjach. Po ciepłym przyjęciu przez pierwsze Państwa w Europie, czas otworzyć nowy rozdział w Polsce.
Kuchnia Popeyes powstała z połączenia trzech, kompletnie różnych od siebie światów: zachodnich Afrykanów, Cajunów (potomków francuskich Kanadyjczyków) i Kreoli. Dzięki tej mieszance stworzyliśmy wyjątkowe dania, które pękają od ilości i bogactwa smaków. To nasze korzenie i nasze dziedzictwo, z którego niesamowicie jesteśmy dumni. I nigdy o tym nie zapomnimy.