Wielkie Otwarcie Popeyes w Poznaniu [ZDJĘCIA, FILM]

wielkopolskamagazyn.pl 1 miesiąc temu

Do Poznania wkroczyły nowoorleańskie rytmy i gorący klimat prosto z ulic Luizjany. Popeyes otworzył kolejną restaurację tym razem w stolicy Wielkopolski.

Mieszkańcy Wrocławia, Szczecina i Warszawy już wiedzą czego mogą spodziewać się po Popeyes, teraz czas na Poznań. W strefie gastronomicznej w Posnanii powstała restauracja sieci Popeyes. Poznaniacy od dziśaj mogą spróbować świeżego, soczystego kurczaka marynowanego przez 12 godzin, chrupiącej panierki, doskonałych dodatków i wyrazistych przypraw z Luizjany, które już pokochały miliony smakoszy na całym świecie.

Fot. Przemysław Łukaszyk

Podczas wielkiego otwarcia dla 3 pierwsze osóby w kolejce otrzymały Voucher na Chicken Sandwich przez cały rok za FREE, a kolejne 100 osób spróbowało na miejscu Chicken Sandwich za darmo, oprócz tego na miejscu czekała Popeyesowa fotobudka, zespół z gorrrącą muzyką na żywo oraz miejsce, gdzie można było spersonalizować odzież, akcesoria czy sneakersy!


Popeyes:

Soczysty kurczak z Nowego Orleanu oficjalnie wylądował w Polsce w lipcu 2023 roku. Pierwszą restaurację otworzyliśmy we Wrocławiu (w Pasażu Grunwaldzkim), kolejne punkty powstały w Szczecinie (Centrum Galaxy) i w Warszawie (Złote Tarasy i Galeria Młociny). W 2024 roku szykujemy kolejne otwarcia naszych lokali, na ten moment celujemy w ósemkę największych miast w Polsce.

Historia Popeyes rozpoczęła się ponad 50 lat temu w Nowym Orleanie w Luizjanie.

To, co zaczęło się jako jedna mała restauracja z marzeniem o stworzeniu najlepszego smażonego kurczaka na świecie, jest teraz szaleństwem, które ogarnęło świat serwując pyszne jedzenie w ponad 3700 restauracjach. Po ciepłym przyjęciu przez pierwsze Państwa w Europie, czas otworzyć nowy rozdział w Polsce.

Kuchnia Popeyes powstała z połączenia trzech, kompletnie różnych od siebie światów: zachodnich Afrykanów, Cajunów (potomków francuskich Kanadyjczyków) i Kreoli. Dzięki tej mieszance stworzyliśmy wyjątkowe dania, które pękają od ilości i bogactwa smaków. To nasze korzenie i nasze dziedzictwo, z którego niesamowicie jesteśmy dumni. I nigdy o tym nie zapomnimy.

Idź do oryginalnego materiału