Popołudnie pełne naturalnych smaków.
Wakacje powoli dobiegają końca, ale to z całą pewnością nie koniec naturalnych i sezonowych warzyw i owoców w centrum miasta. Targ na Zielonym wciąż ma całą gamę ciekawych smaków do zaproponowania. Jak co środę (20.08) na Placu Krakowskim w godzinach od 13:00 do 17:00 można znaleźć wypieki, sery, miody, makarony i wiele innych pysznych produktów. Wśród wystawców można znaleźć:
Agroturystyka „Zielone wzgórze” Radynia – mleko, jogurty, twarogi, sery farmerskie, jaja, domowe chleby na zakwasie
Chlebio • Piekarnia ekologiczna – certyfikowane pieczywo i ciasta ze starych gatunków zbóż, wypiekane w małej piekarni w Bystrej
Chodź Na Pole – sezonowe warzywa, zioła i owoce
Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Kramek – certyfikowane owoce i warzywa
Ekologiczny Ogród Permakulturowy w Dobrym Smaku – warzywa i zioła z upraw permakulturowych
Fishmax
– ryby wędzone i surowe z Ochab, naturalne wędliny
Gospodarstwo Ekologiczne Niedaleko – certyfikowane warzywa i owoce
Kaffel Gliwice – croissanty w wersji wytrawnej i słodkiej oraz inne wypieki
Makaron Soni – jaja przepiórcze i od kur z wolnego wybiegu, swojskie makarony, miody
Seromaniak.pl – sery farmerskie z Włoch, Francji, Szwajcarii, oliwki
Zagroda na pograniczu – nabiał kozi, swojskie przetwory, kiszonki
oraz KAFAR – Palarnia kawy
