Festiwal gęsiny w Przysieku
W dniach 10–11 listopada w Przysieku odbyła się największa w Polsce impreza promująca gęsinę. Podczas Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny goście mogli spróbować regionalnych potraw, odwiedzić kiermasz z lokalnymi produktami oraz obejrzeć pokazy kulinarne w wykonaniu znanych szefów kuchni – Michela Morana, Mariety Mareckiej, Sebastiana Olmy i Piotra Lenarta .
Na odwiedzających czekało ponad stu wystawców z całego kraju. W ich ofercie znalazły się świeże tuszki i potrawy z gęsiny, regionalne produkty spożywcze, ekologiczne przetwory oraz rękodzieło artystyczne.
Nie zabrakło również muzyki na żywo, konkursów z nagrodami, atrakcji dla dzieci i rodzinnej strefy relaksu. Wydarzenie było doskonałą okazją, by skosztować wyjątkowych potraw i wspólnie spędzić czas w ciepłej, świątecznej atmosferze.
W tym roku Złoty Półgęsek powędrował do Pałacyku Gozdawa (Łochocin, powiat lipnowski) za















