W środę (9 lipca) w audycji „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” przyrządzaliśmy potrawy wegańskie. Dorota Wawrzycka dietetyczka, psychodietetyk oraz fanka kuchni wegańskiej – zaproponowała trzy dania:
Chłodnik z awokado, zielonym ogórkiem, miętą i jogurtem wegańskim

Sałatkę z arbuza, pomidorów, zielonej i żółtej fasolki z sezamem i sosem orientalnym
09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce
Pierogi z truskawkami z musem kokosowym i cukrem trzcinowym z dodatkiem mięty
09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce
Są to dania idealne na ciepłe dni. Przy okazji okazało się, iż Marcin Przemirski doskonale lepi pierogi, co uwieczniliśmy na zdjęciu.
