Uznany szef kuchni otworzy swoją restaurację w Toruniu
Sébastien Miraux jest absolwentem Ecole de Paris des Métiers de la Table. Przez ostatnie trzy dekady miał okazję pracować w restauracjach na całym świecie m.in. we Francji , na Bali , na Bora Bora , na Korsyce i na Mauritiusie . W CV Sébastiena figuruje np. posiadająca trzy gwiazdki Michelin Le Taillevent w Paryżu . Na tym nie koniec jego dokonań, bowiem w 2004 roku pracując na Korsyce, sam sięgnął po gwiazdkę Michelin.
Jeszcze tej wiosny Sébastien Miraux wspólnie ze swoją żoną Moniką otworzą przy Dominikańskiej 6 Bistro Miraux . Restauracja ma serwować tradycyjną francuską kuchnię. Goście będą mogli liczyć także na iście paryski klimat.
- W menu znajdziecie tradycyjne przepisy Caręme’a, Escoffiera, Bocuse’a, Robuchona i innyc