W dniu 12 maja 2025 r. na zaproszenie Dyrekcji Hotelu Novotel Warszawa Centrum w Warszawie uczniowie Branżowej Szkoły Specjalnej I Stopnia pod opieką pani Anety Mazurkiewicz i pani Anny Janickiej uczestniczyli w konkursie kulinarnym Junior Chef. Pomysłodawcą, organizatorem i fundatorem nagród był Hotel Mercury Warszawa Grand, przy współpracy Hotelu Mercury Warszawa Centrum, Hotelu Novotel Warszawa Centrum, Hotelu Sofitel Warszawa Victoria, Ibis Warszawa Stare Miasto. Wydarzenie powstało we współpracy z hotelami sieci Accor, którzy pokazali po raz kolejny, iż gotowanie to coś więcej niż technika. To sposób na dzielenie się pasją, wsparciem i dobrymi emocjami.
[foto:7399733]
W komisji konkursowej zasiedli czterej szefowie kuchni renomowanych warszawskich hoteli: Zbigniew Miętek – szef kuchni Mercury Warszawa Grand, Marek Niemiec – szef kuchni Mercury Warszawa Centrum, Paweł Kałuski – szef kuchni Hotelu Sofitel Warszawa Victoria, Shehab Abdelaziz szef kuchni i Adam Majewski zastępca szefa kuchni – Novotel Warszawa Centrum oraz Paweł Piotrowski szef kuchni Ibis Warszawa Stare Miasto.
[foto:7399735]
Zadaniem uczestników konkursu było sporządzenie z przygotowanych