Sprawdź w których restauracjach z rynku Manufaktury zjesz sezonowe dania z truskawkami i szparagami w roli głównej!

Najsmaczniejszy sezon w pełni. Szparagi i truskawki królują na restauracyjnych talerzach również w łódzkiej Manufakturze. Trwa tu właśnie sezonowa akcja, do której dołączyło dziewięć restauracji z rynku. Wśród dań znajdziecie makarony, kolorowe sałatki, pizze, orzeźwiające napoje, desery i uwielbiane przez wszystkich knedle z truskawkami! Do spróbowania jest blisko 40 sezonowych dań. Dodajcie do tego letnie ogródki, w których możecie rozsiąść się w coraz bardziej słoneczne dni – każda restauracja jest już gotowa na wakacje! Nie przedłużając sprawdźcie co dobrego zjecie w Manu.

Al Dente
Ramen ze szparagami (47,50 zł)
Polędwica wołowa ze szparagami z sosem demi pieprzowym, smażone białe i zielone szparagi, podawane z zapiekanką ziemniaczaną z czosnkiem i śmietaną (88,50 zł)
Gotowane białe szparagi podawane z młodymi ziemniakami, koperkiem i sosem holenderskim szparagowym (49,50 zł)
Pappardelle z plastrami smażonej polędwicy wołowej marynowanej w chili i czosnku, białe i zielone szparagi duszone w koreańskim sosie bbq z sosem teriyaki, sezamem i czerwoną cebulą (48,30 zł)

Bawełna
Krem z pieczonych szparagów (38 zł)
Burrata z pieczonymi warzywami i szparagami (57 zł)
Bruschetta ze szparagami (43 zł)
Sałatka ze szparagami, truskawkami, kozim serem, prażonymi orzeszkami pini, szalotką oraz dressingiem na bazie balsamico (53 zł)
Carbonara ze szparagami (67 zł)
Tagliatelle z łososiem i szparagami (69 zł) / Tagliatelle z kurczakiem i szparagami (63 zł)
Gnocchi ze szparagami i włoską kiełbaską (59 zł)
Łosoś z awokado i szparagami (78 zł)
Scaloppine con asparagi (103 zł)
Pizza ze szparagami (55 zł)


La Vende
Sałatka z wołowiną argentyńską, mieszanka sałat, plastry wołowiny argentyńskiej, truskawki sos kaparowy (61 zł)
Tarta z białej czekolady z truskawkami (32 zł)
Koktajl Shock alla Fragola (42 zł)
Knedle z truskawkami podane z śmietaną i cynamonem (40 zł)
Bucatinni z szyjkami rakowymi, mulami, świeżymi szparagami, ośmiornicą, chili i czosnkiem w sosie maślanym (90 zł)
Bucatinni z wołowiną, boczniakiem, szparagami, szpinakiem, chilli, czosnkiem (85 zł)
Stek z polędwicy argentyńskiej z pastwisk Pampy podany z pieczonymi ziemniakami, szparagami i brokułem (169 zł)


Manuarte
Ravioli con esparragos – ravioli ze szparagami i mascarpone, sos cytrynowy z masłem szafranowym, prażone pestki dyni (49,90 zł)
Sałatka z serrano i szparagami – pieczone szparagi owinięte szynką Jamon Serrano, salsa ze świeżych pomidorów, pianka z sera owczego, mieszanka sałat, dressing z białego wina (49,90 zł)
Beza z kremem mascarpone i sezonowymi owocami (20 zł)
Truskawkowa lemoniada z bazylią (24 zł)

Pankejk
Naleśnik wiosenny z prażonym rabarbarem, jabłkami, bitą śmietaną, truskawkami i crunchem (27,50 zł)
Placki ziemniaczane z zielonymi szparagami i sosem ranczerskim (35 zł)
Pizzeria 105
Gnocchi con asparagi – gnocchi, sos śmietanowy, boczek, szparagi, ser pleśniowy, pieprz (41,90 zł)
Pizza asparagin con chorizo – sos śmietanowy, ser mozzarella, chorizo, szparagi, cebula czerwona, oregano (32 cm 51,90 zł; 45 cm – 70,90 zł)


Polka
Sałatka – mix sałat z delikatnymi plastrami pieczonego rostbefu, truskawskami i sosem truskawkowym (50 zł)
Naleśnik z truskawkami i mascarpone (32 zł)

The Mexican
Sałatka z krewetkami na smażonym maśle, pieczonymi pomidorkami cherry i papryką, podawana z truskawkami oraz sosem cytrynowo-miodowym (46, 90 zł)
Polędwiczki wieprzowe podawane z sosem ze szparagami i boczkiem, młodymi ziemniakami oraz surówką z młodej kapusty z rzodkiewką (49 zł)


Zielona
Chłodnik z truskawkami, awokado, zielonym ogórkiem, płatkami migdałów i miętą (28 zł)
Sałatka z tempehem, truskawkami, młodym bobem, miksem sałat, zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą, winegretem, płatkami migdałowymi (47 zł)
Soft tofu z salsą z truskawek i mango, puree z karotką i masłem orzechowym (49 zł)
Lemoniada truskawkowo-arbuzowa (25 zł)
Truskawkowe słodkości do wyboru w witrynie deserowej

