Świąteczny tort Choinka zaskoczy gości smakiem, kształtem i kolorem |
Święta bez domowego ciasta to u nas sytuacja niemożliwa, ale nie piekę co roku zbyt dużo. Oprócz tortu-choinki pewnie będzie jeszcze makowiec i może keks, bo to ulubione ciasta mojej rodziny. Nie zabraknie też drobnych ciasteczek, bo te mogą poleżeć ukryte w szczelnie zamykanych pojemnikach i zawsze znajdą się na nie chętni.
Ale ozdobą stołu ma być słodka Choinka czyli tort przekładany dwoma kremami, z nutą przypraw korzennych i cytrusów. Tort w kolorze zielonym, przybrany jadalnymi bombeczkami. Mam nadzieję, iż będzie smakował i wyglądał rewelacyjnie. Jak widzicie na zdjęciach próba generalna już się odbyła i zdradzę, iż wypadła bardzo pomyślnie.
A Wy już macie pomysł co upiec na Święta? Może zrobicie właśnie taką słodką Choinkę? Wymaga trochę pracy i czasu, ale poradzicie sobie a efekt WOW gwarantowany!
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ