W końcu wykonałam i opracowałam przepis (po 2 próbach - testach) ciasto Pumpkin Spice Cake na zamówienie córki! Tort smakujące jesienią, przyprawami korzennymi i dynią 🍁🧡🎃 Jest choćby łatwe do zrobienia, a efekt - jak z najlepszej kawiarni :) Ciasto ma formę tortu przełożonego kremem z lekko słonego serka śmietankowego, co nadaje mu atrakcyjny wygląd. Jednen blacik posmarowałam powidłami śliwkowymi, ale wiem, iż młodzież woli maliny, więc też taka opcja jest możliwa.
Co daje dużą wilgotność w cieście? Oczywiście puree z pieczonej dyni (które polecam przygotować wcześniej), trochę maślanki i olej roślinny. Rodzaj ciasta to oczywiście nie tradycyjny biszkopt, tylko gęste ciasto jak na muffiny, gdzie tylko łączymy mokre i suche składniki, bez konieczności ich ubijania.
Więcej wskazówek dotyczących przygotowania znajdziecie na stronie z przepisem, zapraszam!












