Tatar wołowy oraz pastrami premium z Zakładów Mięsnych Łuków, zostały wyróżnione w prestiżowych konkursach kulinarnych.
Tatar został wyróżniony w kategorii „Wędliny – Przekąski” w prestiżowym konkursie Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich 2025. Nagroda ta przyznawana jest przez praktyków handlu – osoby, które na co dzień podejmują decyzje zakupowe i najlepiej znają preferencje konsumentów. Jury konkursowe doceniło najwyższą jakość mięsa, autentyczny smak, odpowiednią strukturę oraz idealne doprawienie. Wręczenie nagród w konkursie Złoty Paragon odbyło się podczas Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu, która odbyła się 27 maja w Teatrze Kamienica w Warszawie.
Pastrami Premium, zdobyło I miejsce w konkursie „To mi smakuje! Eksperci rekomendują”, zorganizowanym przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od ekspertów branży mięsnej.
Jak podkreślali członkowie kapituły konkursowej, pastrami premium to „wędlina o wyjątkowym charakterze, której smak jest efektem starannie dobranych przypraw i długiego procesu dojrzewania. Dzięki tradycyjnemu procesowi wędzenia zyskuje głęboki, intensywny smak z wyraźną, dymną nutą. Delikatnie pikantny aromat przypraw idealnie współgra z naturalną wołowiną. Mięso wyróżnia się wyjątkową soczystością i kruchą strukturą.”