Ta ryba to najlepszy wybór. Polska, bez toksyn i praktycznie bez ości

smakosze.pl 3 godzin temu
Jeśli przeszkadza Ci intensywny zapach łososia, a ości w karpiu skutecznie zniechęcają do jedzenia ryb, sięgnij po miętusa. To słodkowodna ryba z polskich rzek i jezior, która żyje wyłącznie w czystych akwenach, nie kumuluje metali ciężkich i daje zwarte, niemal bezkostne filety. Dietetycy coraz częściej polecają miętusa jako połączenie wysokiej wartości odżywczej z kulinarną wygodą. Ryba pochodzi z lokalnych połowów i żyje tylko w czystych wodach.Nie zawiera toksyn ani metali ciężkich.Miętus ma delikatne, jasne mięso niemal pozbawione ości.Regularnie spożywana dostarcza pełnowartościowego białka przy niskiej kaloryczności.Zawiera witaminy z grupy B, A oraz minerały: potas, magnez, selen.
Idź do oryginalnego materiału