Choć jest rośliną o długiej tradycji w polskiej kuchni, w ostatnich latach stracił na popularności. Kojarzy się przede wszystkim z wigilijnym grochem z kapustą czy wojskową grochówką. Niesłusznie — jest bowiem nie tylko smaczny, ale również niezwykle odżywczy. Sprawdź, dlaczego warto dać mu szansę w codziennym jadłospisie.
Ta roślina ma w Polsce zły PR. A szkoda, bo syci bardziej niż mięso
top.pl 15 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ta roślina ma w Polsce zły PR. A szkoda, bo syci bardziej niż mięso
Powiązane
Tak najlepiej nadziejesz pączki. Bez problemu i bałaganu
53 minut temu
Polecane
Kolonoskopia – badanie, które ratuje życie
20 godzin temu
Papryczki chili mogą łagodzić objawy ADHD?
20 godzin temu
Popularny słodzik może uszkadzać serce
1 dzień temu