Święto Dziękczynienia w Klubie Sobieski na Florydzie

bialyorzel24.com 10 miesięcy temu

Święto Dziękczynienia w Klubie Sobieski w Greenacres okazało się prawdziwym przeżyciem. Uroczystość otworzyło wzruszające przemówienie wygłoszone przez prezydenta klubu Izydora Karbowskiego. Jego słowa pełne były refleksji nad wartościami dziękczynienia, jednocząc wszystkich obecnych w duchu wdzięczności za dobre chwile.

Fot. Hanna Stępniak

Kulinarną gratką tego dnia była przepyszna zupa z dyni, która zaskoczyła smakoszy swoim intensywnym aromatem, podkreślonym delikatną nutą śmietany, koprem włoskim i pestkami z dyni. Dodatkowo półmiski z kawałkami indyka z sosem do mięs wprowadziły do stołu elegancję i smakowite doznania. Słodkie ziemniaki, surówka z kapusty i żurawina doskonale dopełniły tę wyjątkową ucztę.

Na deser serwowano ciasto z dyni i tradycyjną szarlotkę, zachwycające każde podniebienie. Atmosferę wieczoru urozmaicił talent kanadyjskiego muzyka polskiego pochodzenia Grzegorza Frąckowiaka. Jego syntezatorowe brzmienia i nastrojowy śpiew stworzyły wyjątkową oprawę muzyczną, sprawiając, iż goście poczuli magię tego wyjątkowego wieczoru.

Po sycącej kolacji goście wyruszyli na parkiet, aby spalić kalorie i utrwalić wspaniałe chwile w tańcu. Święto Dziękczynienia w Klubie Sobieski nie tylko dostarczyło wyśmienitej kuchni, ale również zapewniło niezapomnianą rozrywkę i atmosferę pełną euforii i wzajemnej wspólnoty.

Hanna Stępniak

Idź do oryginalnego materiału