Surówka z ogórków kiszonych. Przepis na szybki i tani dodatek do obiadu. Możesz podać ją do kotletów lub pieczonej karkówki

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Katarzyna Puczyńska


Znudziły Ci się już surówki na bazie pora lub marchewki? Szukasz pomysłu na prosty dodatek do obiadu? Proponuję przepis na surówkę z ogórków kiszonych z jabłkiem i cebulą. To doskonały dodatek do obiadu. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Co ważne, nie nadwyręży twojego portfela. Potrzebujesz jedynie trzech głównych składników, a całość doprawisz po prostu olejem, solą i pieprzem. Wypróbuj przepis.

Przepis na surówkę z ogórków kiszonych

Czas przygotowania: ok. 10 minut.
Liczba porcji: na 4 osoby.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 7 ogórków kiszonych,
  • 1 jabłko,
  • pół cebuli,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz do smaku.

Zobacz także: Surówka z pora i jabłka. Prosty przepis na smaczną surówkę do obiadu. Idealny dodatek do kotleta schabowego, kurczaka czy pieczeni

Jak zrobić surówkę z kiszonych ogórków?

  1. Ogórki pokrój w kostkę.
  2. Jabłko umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w małą kostkę.
  3. Cebulę drobno posiekaj.
  4. Połącz składniki i dopraw olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Sprawdź także: Surówka z kapusty pekińskiej. Przepis z kukurydzą konserwową. Sposób na szybką surówkę do zrobienia w 15 minut

Pyszna surówka z ogórków kiszonych. Wypróbuj przepis na kwaś...

+8 Zobacz galerię

Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:

Idź do oryginalnego materiału