Zachciało mi się sałaty w jogurcie. I mizerii. Jest też czas na młodą kapustę. Pomyślałam więc, iż nie będzie chyba głupim pomysłem połączenie młodej kapusty z ogórkami, z jogurtem i koperkiem. Taka mizeria, ale podrasowana chrupiącą kapustą. Wyszło super.
Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 duży ogórek gruntowy
1 mały kubek jogurtu naturalnego
mały pęczek koperku
duża szczypta cukru (lub więcej)
sól
pieprz
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki ogórka (ja go nie obierałam, jedynie bardzo dokładnie umyłam). Do warzyw dodajemy jogurt, poszatkowany koperek, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na jakieś 15 minut.
Podobne przepisy:
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą
Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim
Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym
Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką
Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów
Surówka z młodej kapusty i marchewki
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Coleslaw z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek
Surówka z młodej czerwonej kapusty
Surówka z młodej kapusty z porem
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy