Surówka do ryby smażonej
Surówka obiadowa do ryby to szerokie pole do popisu dla miłośników gotowania. Ponadto idealna surówka podkreśli jej smak. Gwarantujemy, iż smażony łosoś z porcją warzyw będzie smakował wyśmienicie. W naszej galerii zobaczycie aż 9 przepisów na surówki do ryby. Między innymi:
- surówka do ryby z marchewki i pora,
- surówka z kiszonej kapusty,
- surówka z czerwonej kapusty,
- surówka z młodej kapusty,
- surówka z ogórków,
- surówka z białej rzodkwi,
- surówka z buraków.
Czy panga jest zdrowa? Zastosowanie popularnej ryby
Rybą, która doczekała się złej sławy, jest panga. Tania i powszechnie dostępna ryba pochodzi z Wietnamu. Jest sztucznie hodowana w rzece Mekong jednej z najbardziej zanieczyszczonych wód na świecie.…
Kliknij w przycisk, aby zobaczyć polecane przez nas surówki do ryby
Surówka z kiszonej kapusty do ryby – prosty przepis
Najczęściej do ryby wybierana jest surówka z kiszonej kapusty. Wybierając kapustę, warto zwracać uwagę na jej kolor, zapach i smak. Kiszona kapusta nie powinna mieć w składzie octu, który zaburza naturalną fermentację. Przepis na kapustę kwaszoną znany jest już od XIX wieku i szeroko opisywała go w swoich książkach kucharskich Lucyna Ćwierczakiewiczowa. w tej chwili wiemy, iż zdrowsza dla codziennej diety będzie kapusta kiszona.
Porcja dla 3-4 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 300 g kiszona kapusta,
- 1 twarde jabłko,
- 1 marchewka,
- 4 łyżki oleju roślinnego,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- Opcjonalnie: szczypta cukru, soli, czarnego pieprzu lub kminku.