Prelekcje i warsztaty kulinarnego zastosowania drobiu w żywieniu to kolejne interesujące zajęcia, które w grudniu odbyły się w naszym Centrum. Przedstawione tam informacje i zajęcia praktyczne miały na celu promowanie drobiu jako części zrównoważonej diety. Uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję dowiedzieć się więcej o korzyściach zdrowotnych związanych z jedzeniem drobiu oraz jak w interesujący sposób wykorzystać go w codziennym menu. Prelekcja obejmowała zarówno informacje dotyczące hodowli drobiu, jak i porady związane z odpowiednim przygotowaniem i doborem elementów kulinarnych. Uczestnicy zajęć poznali metody obróbki termicznej, doboru przypraw, które urozmaicą smak potraw oraz porady dietetyka na temat adekwatności prozdrowotnych drobiu. Pod okiem doświadczonych szefów kuchni nasi podopieczni mogli spróbować swoich sił w przygotowaniu smacznych i zdrowych dań- obejmowało to zarówno proste i szybkie przepisy, jak i bardziej wymagające dania. Prelekcje i warsztaty, które odbyły się w naszym Centrum odegrały istotną rolę w zwiększaniu popularności drobiu jako zdrowej alternatywy w diecie. Uczestnicy zdobyli nową wiedzę i umiejętności, które mogą wykorzystać w swoim codziennym życiu.
- Strona główna
- Kuchnia
- Stawiam na drób!
Powiązane
Fala rozlewa się w Europie. Kolejny kraj reaguje
1 godzina temu
Polecane
Których herbat nie powinno się pić?
1 dzień temu
Kiedy owoce lepiej spożywać sporadycznie
1 dzień temu