Prelekcje i warsztaty kulinarnego zastosowania drobiu w żywieniu to kolejne interesujące zajęcia, które w grudniu odbyły się w naszym Centrum. Przedstawione tam informacje i zajęcia praktyczne miały na celu promowanie drobiu jako części zrównoważonej diety. Uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję dowiedzieć się więcej o korzyściach zdrowotnych związanych z jedzeniem drobiu oraz jak w interesujący sposób wykorzystać go w codziennym menu. Prelekcja obejmowała zarówno informacje dotyczące hodowli drobiu, jak i porady związane z odpowiednim przygotowaniem i doborem elementów kulinarnych. Uczestnicy zajęć poznali metody obróbki termicznej, doboru przypraw, które urozmaicą smak potraw oraz porady dietetyka na temat adekwatności prozdrowotnych drobiu. Pod okiem doświadczonych szefów kuchni nasi podopieczni mogli spróbować swoich sił w przygotowaniu smacznych i zdrowych dań- obejmowało to zarówno proste i szybkie przepisy, jak i bardziej wymagające dania. Prelekcje i warsztaty, które odbyły się w naszym Centrum odegrały istotną rolę w zwiększaniu popularności drobiu jako zdrowej alternatywy w diecie. Uczestnicy zdobyli nową wiedzę i umiejętności, które mogą wykorzystać w swoim codziennym życiu.
- Strona główna
- Kuchnia
- Stawiam na drób!
Powiązane
Polecane
Letni turnus J-elity nad morzem '2024
34 minut temu
Salmonella w serze żółtym. Nie spożywajcie produktu!
36 minut temu
Salmonella w popularnym żółtym serze
2 godzin temu
Ten rodzaj nabiału może szkodzić – dietetyk przestrzega
3 godzin temu
„Ryzyko zatrucia”. Komunikat GIS ws. popularnego produktu
12 godzin temu
Sprawdź, czy nie masz tego sera w lodówce! GIS ostrzega
13 godzin temu
Salmonella w żółtym serze. Ostrzeżenie
15 godzin temu