Stowarzyszenie Aglomeracja Wrocławska oraz Convention Bureau – Wrocław zapraszają lokalnych producentów żywności do udziału w trzeciej edycji spotkania „Od pola na wrocławski stół”. Wydarzenie odbędzie się 14 kwietnia 2025 r. o godzinie 11:00 w Hotelu Novotel Wrocław Centrum (ul. Powstańców Śląskich 7).
Cel wydarzenia
Głównym założeniem spotkania jest zacieśnienie współpracy między dolnośląskimi producentami żywności a wrocławskimi restauratorami oraz przedsiębiorcami z branży gastronomicznej. Organizatorzy mają na celu zwiększenie rozpoznawalności lokalnych produktów spożywczych i zachęcenie do ich regularnego wykorzystywania w kuchniach wrocławskich lokali gastronomicznych.
Możliwości dla wystawców
Podczas wydarzenia producenci będą mieli okazję zaprezentować swoją działalność, nawiązać kontakty biznesowe oraz zorganizować stoiska ze swoimi produktami. Organizatorzy zachęcają do zgłaszania się wytwórców, którzy będą mogli systematycznie dostarczać swoje produkty do restauracji.
Degustacje i warunki uczestnictwa
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Co więcej, organizator pokryje koszty degustacyjnych produktów prezentowanych na stoiskach, a wysokość wynagrodzenia dla wytwórców będzie ustalana indywidualnie w zależności od oferowanych artykułów spożywczych.
Zgłoszenia i kontakt
Osoby i firmy zainteresowane udziałem w spotkaniu proszone są o kontakt do 25 marca 2025 r. w celu ustalenia szczegółów uczestnictwa:
Mikołaj Chorążykiewicz
e-mail: [email protected]
tel. +48 571 805 120
To wydarzenie to nie tylko okazja do promocji regionalnych produktów, ale także do budowania trwałych relacji biznesowych w sektorze gastronomicznym Wrocławia.