Sos Arby’ego (przepis naśladujący) | Krytyk przepisów

oen.pl 8 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Omiń przejazd i przygotuj ten zniewalający, domowy sos Arby’s w ciągu kilku minut! To pyszna mieszanka wędzonej papryki, pikantnego octu i brązowego cukru. Gwarantujemy, iż poprawią smak Twoich frytek, mięs i nie tylko!

Odtwórz swoje ulubione sosy w domu, korzystając z kilku innych moich szybkich i łatwych przepisów: sosu naśladowczego Cane, sosu Chick-fil-A i pasty In-N-Out! Wszystkie można łatwo ze sobą łączyć i dostosowywać do własnych upodobań.

Przepis na sos naśladowczy Arby’ego

Pamiętasz te kręcone frytki Arby’s, które wdychasz przy każdej możliwej okazji? (Mówię z własnego doświadczenia.) Tak, wyobraź sobie, iż moczysz je w sosie o wiele smaczniejszym niż ta smutna mała paczuszka, o której czasami zapominają. Ten domowy sos Arby’s jest absolutnie najlepszy. Pikantny ocet, wędzona papryka, nuta słodyczy… to wszystko, czego pragnie butelkowany produkt. Poza tym żadnych dziwnych chemikaliów, konserwantów ani tajemniczych składników, po prostu zszywki ze spiżarni wymieszane w ciągu kilku minut.

I to nie tylko do frytek! Ten naśladujący sos Arby’s jest niezwykle wszechstronny. Posmaruj pieczone warzywa glazurą, aby uzyskać słodką i dymną niespodziankę. Rozsmaruj go na burgerze. Zanurz w nim krążki cebuli. Zaufaj mi, będziesz chciał mieć pod ręką ten pyszny sos do każdego posiłku. Przejdźmy do wszystkich składników, których będziesz potrzebować!

Lista składników

Prosta lista składników, które po zmieszaniu nabierają poważnego smaku. Ten domowy sos Arby’s jest tak dobry, iż nie zdziw się, jeżeli stanie się Twoją nową ulubioną przyprawą! Sprawdź także kartę z przepisami na końcu postu, gdzie znajdziesz dokładne wymiary.

  • Koncentrat pomidorowy: To zagęszcza całość i daje bogatą, skoncentrowaną bazę pomidorową. Nie ma do tego substytutu, to podstawa sosu Arby’s.
  • Destylowana Ocet: Dodaje pikantny zamek błyskawiczny i przecina słodycz.
  • Brązowy cukier: Zatem kęs octu równoważony jest ciepłą słodyczą. Możesz także użyć melasy, aby uzyskać głębszy, bogatszy smak, ale będzie nieco mniej słodki.
  • Woda: Rozcieńcza sos do konsystencji nadającej się do maczania. Dostosuj według potrzeb.
  • Sos tabasco: Przynosi ciepło! Na początku dodaj kilka kropli i spróbuj, aż uzyskasz preferowany poziom pikanterii. Możesz zamienić to na dowolny ze swoich ulubionych ostrych sosów.
  • Proszek z cebuli i czosnku: Te pikantne przyprawy dodają głębi i smaku.
  • Wędzona papryka: Dzięki temu sos Arby’s ma dymny, niemal grillowy smak. Zwykła papryka jest w porządku, ale będziesz tęsknił za tym dymnym akcentem.
  • Sos Worcestershire: Dodaje całą masę umami i pikantnych dobroci
  • Sól i pieprz: Nie pomijaj tych wzmacniaczy smaku! Dostosuj do swojego gustu.
  • Skrobia kukurydziana: Lekko zagęszcza sos, dzięki czemu staje się gładki i błyszczący.

Jak zrobić domowy sos Arby’s

Przygotowanie go do każdego posiłku jest niezwykle proste. Możesz też przygotować je wcześniej i cieszyć się nim przez cały tydzień! Po prostu wymieszaj te składniki, pozwól im się stopić na kuchence i voila! Idealny pikantny, pikantny i wędzony sos do maczania.

  1. Połącz składniki: Połącz wszystkie składniki w małym rondlu, a następnie wymieszaj.
  2. Ciepło: Podgrzewaj na średnim ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  3. Podawaj lub przechowuj: Podawać na ciepło lub na zimno, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.
  4. Cieszyć się: Ciesz się jako dip do frytek lub jako przyprawa do kanapek z pieczoną wołowiną i nie tylko.

Sposoby wykorzystania domowego sosu Arby’s

Ten sos ma smak, który jest wystarczająco wszechstronny, aby pasował do każdego pikantnego przepisu! Moje ulubione sposoby wykorzystania to frytki lub pasta do smarowania naleśników. Tak dobrze!

Przechowywanie resztek sosu

Jeśli został Ci sos Arby’s, przenieś go do hermetycznego pojemnika lub słoika. Przechowywać w lodówce do 1-2 tygodni. Używaj go jako sosu do maczania lub przyprawy przez cały tydzień!

Wypróbuj inne domowe sosy!

Dressingi, sosy i dipy

Słynny sos do smażenia

10 minut

Dressingi, sosy i dipy

Sos powrotny

5 minut

Dressingi, sosy i dipy

Sos Mambo

7 minut

Dressingi, sosy i dipy

Sos Remulada

5 minut

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Połącz wszystkie składniki w małym rondlu i wymieszaj do połączenia.

  • Podgrzewaj na średnim ogniu przez 5 minut, często mieszając.

  • Podawać na ciepło lub ostudzić i przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.

  • Ciesz się jako dip do frytek lub jako przyprawa do kanapek.

Kalorie: 57kcalWęglowodany: 14GBiałko: 0,4GTłuszcz: 0,1GTłuszcz nasycony: 0,01GTłuszcz wielonienasycony: 0,03GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,01GSód: 217mgPotas: 170mgBłonnik: 0,4GCukier: 11GWitamina A: 193j.mWitamina C: 4mgWapń: 21mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału