Soczyste paszteciki z kurczaka, pomidorów, śmietany i sera to idealna harmonia smaków i tekstur, która oczaruje Cię od pierwszego kęsa. Przygotuj się na pyszną przygodę i ciesz się każdą chwilą z tym soczystym kulinarnym arcydziełem!
Deser orzechowo-czekoladowy z serkiem śmietankowym i malinami
Pyszny borówkowy cobbler – prosty i szybki w przygotowaniu!
[co_będzie_nam_potrzebne]
- 400 g piersi z kurczaka
- sól – do smaku
- mielony czarny pieprz – do smaku
- 1 jajko
- 60 g kwaśnej śmietany
- 20 g mąki
- 1/2 cebuli
- 1 pomidor
- 50 g sera
1. pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka włożyć do miski i doprawić solą i czarnym pieprzem, następnie wbić jajka, dodać śmietanę i mąkę – dobrze wymieszać.
2. Następnie dodać 1/2 posiekanej cebuli, pomidora i wmieszać starty ser – dobrze wymieszać.
3. dzięki łyżki uformuj placki na patelni z rozgrzanym olejem – smaż je z każdej strony, aż będą złote i chrupiące.
4. Po usmażeniu przenieś je na talerz i możesz również podawać je z ulubionym dressingiem, który lubisz, a zwłaszcza z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!