Owocowa, szybka w przygotowaniu i orzeźwiająca przekąska. Najlepsze smoothie moim zdaniem to takie przygotowane ze świeżych owoców, chociaż możemy również użyć mrożonych, a latem (w wersji lekko "sorbetowej") przygotować je z dodatkiem z dodatkiem lodu :)
Z podanych składników otrzymałam około 800ml smoothie.
Składniki:
- 1 mocno dojrzałe mango
- 4 nektarynki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki jogurtu naturalnego (użyłam greckiego)
Wykonanie:
- Mango myjemy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki i kroimy na cząstki, które umieszczamy w wysokim naczyniu do blendowania lub dzbanku blendera kielichowego.
- Nektarynki myjemy, pozbawiamy pestki, kroimy i dodajemy do mango.
- Do naczynia dodajemy sok z cytryny oraz jogurt naturalny
- Zawartość naczynia blendujemy do otrzymania gładkiej, jednolitej masy.