Smakuj lato w „Stacji Wakacje”

radiokielce.pl 13 godzin temu
Zdjęcie: Radio Kielce. „Smakuj lato”. W audycji „Stacja Wakacje” rozpoczęliśmy cykl „Smakuj lato”. Pierwszą propozycją były potrawy z grilla / Fot. Jarosław Kubalski – Radio Kielce


W środę (2 lipca) w audycji „Stacja Wakacje” rozpoczęliśmy cykl „Smakuj lato”. Pierwszą propozycją były potrawy z grilla.

Od eksperta technik grillowania Kamila Kamińskiego dowiedzieliśmy się o trendach, które obowiązują, o ile chodzi urządzenia, ich adekwatnościach i udogodnieniach dla używających. Jak się okazuje, Polacy najczęściej przygotowują na grillu kiełbasę, na drugim miejscu jest karczek, na trzecim kaszanka. Szacuje się, iż przeciętnie dorosły Polak zjada w ciągu roku około 7 kilogramów kiełbasy z grilla. Rocznie uczestniczymy w pięciu grillowych ucztach, które realizowane są około 6 godzin każda. Według szacunków na produkty, które chcemy przygotować – czyli na mięsa, wędliny, warzywa i owoce – w 2021 roku Polacy wydali 5 mld zł. Jesteśmy w czołówce europejskich narodów.

Radio Kielce. „Smakuj lato”. W audycji „Stacja Wakacje” rozpoczęliśmy cykl „Smakuj lato”. Pierwszą propozycją były potrawy z grilla / Fot. Jarosław Kubalski – Radio Kielce
Idź do oryginalnego materiału