Na oczach publiczności drużyny z różnych miast Śląska przygotowywały autorskie potrawy – pełne świeżych pomysłów, aromatów i perfekcyjnego wykonania. Atmosfera była gorąca nie tylko na kuchennych stanowiskach, ale i wśród widzów, którzy dopingowali uczestników z ogromnym entuzjazmem.
W gronie gości honorowych znaleźli się przedstawiciele Miasta Chorzów: Krzysztof Karaś – Sekretarz Miasta, Maciej Zieliński – Pełnomocnik Prezydenta ds. Promocji i Kultury oraz Beata Kabza – Dyrektor Wydziału Edukacji, którzy uroczyście wręczyli nagrody laureatom konkursu.
Podium prezentowało się następująco:
Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Gliwicach
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie
Zespół Szkół nr 7 w Tychach
– To wydarzenie było nie tylko okazją do rywalizacji, ale także do wspólnego świętowania jubileuszu szkoły – podkreślali organizatorzy.