Słupczanie polubili pizzę z automatu

slupca.pl 6 godzin temu

Dobrej jakości pizzę wypieka w kilka minut, o każdej porze dnia i nocy. Pierwszy w Słupcy pizzomat przypadł do gustu mieszkańcom.

Pizzomat przy ul. Pileckiego, w pobliżu sklepu Zajączek, działa od minionego piątku. Lokalizacja nie jest przypadkowa. – Analizowaliśmy różne miejsca w mieście i uznaliśmy, iż właśnie teren przy Zajączku, w pobliżu Lidla to najlepsza lokalizacja. Nie bez znaczenia jest też znajdujący się w tym miejscu duży parking. Zakładaliśmy bowiem, iż sporo klientów będzie chciało podjechać po pizzę – mówi przedsiębiorca z powiatu wrzesińskiego, który wprowadza pizzomaty na wielkopolski rynek. Pierwszy automat w Wielkopolsce pojawił się właśnie w Słupcy. Następnego dnia taki sam zaczął działać we Wrześni. Oba cieszą się powodzeniem. – Proporcjonalnie do liczby mieszkańców obu miast, w Słupcy widzimy choćby większe zainteresowanie, niż we Wrześni – mówi przedsiębiorca.

W Polsce pizzomaty to przez cały czas nowość. W całym kraju stoi ich zaledwie kilkanaście. Dużo bardziej popularne są we Francji. – Tam sieć automatów jest najbardziej rozbudowana. Właśnie na francuskich rozwiązaniach wzorowała się nasza sieć – La Nostra Famiglia – mówi przedsiębiorca, który jest franczyzobiorcą tej marki. Podkreśla wysoką jakość pizzy wypiekanej w automacie. – Pizza przygotowana jest z wysokiej jakości składników. Przykładowo, mąka ściągana jest z Włoch. Pizza jest manualnie robiona i podpiekana w temperaturze około 500 stopni, po czym szokowo mrożona. Pozwala nam to zachować strukturę, smak, kolor i wartości odżywcze. W takiej formie dostarczana jest do automatu, w którym jest dopiekana. W ciągu kilku minut klient otrzymuje gorącą, aromatyczną, pyszną pizzę, która bez problemu może konkurować jakościowo i smakowo z pizzeriami stacjonarnymi – opisuje przedsiębiorca. Zwraca uwagę, iż w automacie można kupić też pizzę do własnego wypieku, w domu. – Kupując pizzę domyślnie zaznaczona jest opcja wypieku. Ale kiedy w zamówieniu odznaczymy tę opcję otrzymamy pizzę, którą możemy przyrządzić w domu – mówi przedsiębiorca.

W automacie dostaniemy pięć rodzajów pizzy: klasyczną Margheritę, pikantną Salome Napoli, Di Capo z rolowanym boczkiem, Capricciosę z szynką, oliwkami i pieczarkami oraz La Grassę z kiełbasą i ogórkiem kiszonym. Każda opcja zawiera aromatyczny sos pomidorowy z pomidorów San Marzano oraz świeżą mozzarellę Fior di Latte. Dodatkiem są precyzyjnie dobrane zioła i dobrej jakości oliwa z oliwek.

Jednorazowo w automacie mieści się 69 pizz. – W aplikacji na bieżąco monitorujemy, ile pizz wydano z automatu. Dzięki temu wiemy, kiedy mamy dołożyć kolejne. W pierwszym tygodniu fukcjonowania automatu w Słupcy co najmniej raz dziennie musieliśmy uzupełniać automat. Oznacza to, iż nasz pizzomat przypadł do gustu słupczanom, co nas bardzo cieszy – mówi przedsiębiorca. Przy automacie największy ruch jest w porze obiadowej oraz późnym wieczorem i nocą. Taka była idea jego uruchomienia, by pizza była dostępna zawsze, kiedy tylko najdzie nas na nią ochota.

Idź do oryginalnego materiału