Salsa z mango i granatem

kardamonowy.pl 5 lat temu

Zrobiona w sumie pod rybę, po prostu. Od dawna chodziło za mną połączenie ryby z owocami, trzeba było to w końcu zrealizować. Świetne połączenie, świetne.



Składniki:
1 mango
pół granatu
1 mała czerwona cebula
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z połowy cytryny
sól
pieprz

Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce w środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Podobne przepisy:
Salsa pomidorowa
Salsa z ogórków kiszonych
Salsa z pomidorów z puszki

Idź do oryginalnego materiału