Najlepsza będzie z domowych ogórków, to żadne odkrycie. Najlepiej także będzie smakować z letnim koperkiem, wiadomo. Oliwę możecie zastąpić olejem rzepakowym. Sałatka wylądowała na talerzach z kotletami z czerwonej soczewicy. Nie spodziewałam się, iż to będzie fajne połączenie. Chciałam po prostu mieć tę sałatkę na blogu, a na obiad były kotlety. Wyszło super.

Składniki:
8 ogórków kiszonych
1 cebula
1 marchewka
1 ząbek czosnku
pół pęczka koperku
2 łyżeczki oliwy extra virgin
sól
pieprz
Ogórki kroimy w grubsze plasterki, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojoną drobno cebulę, startą na najgrubszych oczkach marchewkę, rozdrobniony czosnek i poszatkowany koperek. Dolewamy oliwę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy.