Sałatka z arbuzem

tygodnikprogram.com 1 tydzień temu

Składniki:

  • 100 g rukoli,
  • 200 g pomidorów koktajlowych,
  • 200 g ogórka zielonego,
  • 50 g sera blue,
  • 100 g arbuza,
  • miód,
  • 50 g orzechów włoskich

Sos:

  • 3 łyżki musztardy dijon,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu

Wykonanie:

  • Na rukoli ułóż przekrojone na połówki pomidory koktajlowe oraz pokrojonego w półksiężyce ogórka i w kostkę arbuza bez pestek.
  • Na patelni rozgrzej miód i wsyp orzechy włoskie.
  • Intensywnie mieszaj i po zarumienieniu wysyp na talerz wyłożony papierem, schłodź.
  • Wszystkie składniki sosu wlej do słoika i mocno nim potrząsaj.
  • Na sałatkę skrusz ser blue, schłodzone orzechy w karmelu i na końcu polej sosem.
Idź do oryginalnego materiału