Przepis na sałatkę jajeczną
czas przygotowania: ok. 15 minut
Porcja: na 8 osób
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 5 rzodkiewek,
- pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- sól i pieprz do smaku.
Zobacz także: Sałatka z jajek z buraczkami. Smakuje wybornie i pasuje na każdą okazję. Sprawdź najlepszy przepis
Jak zrobić sałatkę jajeczną?
- Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokrój w kostkę i przełóż do salaterki.
- Szczypiorek i koperek umyj, osusz i posiekaj.
- Rzodkiewkę umyj i pokrój w drobną kostkę.
- Połącz wszystkie składniki i dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
- Wymieszaj sałatkę.
+9
Zobacz galerię
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: