Surówka łatwa i smaczna. Możecie ją jeść z czym tylko chcecie, u nas dziś była dodatkiem do pulpetów z koperkiem. Ostatnio polubiłam taką kuchnię, zresztą sami widzicie po moich postach. Myślę, iż mi to przejdzie w momencie pojawienia się nowalijek.

Składniki:
1 główka sałaty masłowej 
1 mały kubek jogurtu naturalnego 
1 łyżeczka cukru 
sól 
pieprz   
Sałatę obieramy z liści (brzydkie zewnętrzne wyrzucamy), resztę dokładnie myjemy i osuszamy. Większe liście rwiemy i wrzucamy do miski, mniejsze można zostawić w całości. Jogurt mieszamy z cukrem, solą i świeżo mielonym pieprzem, zalewamy sałatę, mieszamy. 
Podobne przepisy:
Sałata rzymska z jogurtem
Sałata masłowa ze śmietaną
Sałata lodowa ze śmietaną

![Bal Wszystkich Świętych u św. Józefa w Świdnicy [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/11/bal-Wszystkich-Swietych-sw.-Jozef-Swidnica-3-listopada-2025-19.jpg)











