Ryby na główne danie a owoce leśne na deser – na konkurs kulinarny w „Gastronomiku” zjadą się kucharze ze szkół całego regionu i kół gospodyń wiejskich

egrudziadz.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: Ryby na główne danie a owoce leśne na deser – na konkurs kulinarny w „Gastronomiku” zjadą się kucharze ze szkół całego regionu i kół gospodyń wiejskich


Już 20 marca o godz. 9.30 rozpocznie się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu – Konkurs Kulinarny im. Wiktora Kulerskiego „Kuchnia czasów Ludwika Rydygiera”.

Zjadą się najlepsi kucharze ze szkół gastronomicznych (i innych) oraz kół gospodyń wiejskich całego regionu. Przygotują dania według receptur z najstarszych książek kucharskich z kujawsko-pomorskiego. Jury je oceni. Będą też wykłady: o tradycjach kulinarnych regionu a w Muzeum Handlu Wiślanego FLIS – o promocja wydawnictwa „Marta. Godna zaufania doradczyni w sztuce kulinarnej i w wielu innych dziedzinach”.

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. M. Skłodowskiej – Curie w Grudziądzu zaprasza do uczestnictwa.

Karta zgłoszeniowa na: https://grudziadz.pl/artykul/69/22778/konkurs-kulinarny-im-wiktora-kulerskiego-kuchnia-czasow-ludwika-rydygiera?fbclid=IwY2xjawI87S1leHRuA2FlbQIxMAABHcxte1UUIQdGBOM6TFAcBIB8D97neb8gNUcyOSgnNLxyvsp2zpCV_03UZw_aem_8R7vDToGaW8EZeMyG0ACyA

FOT. MARYLA RZESZUT

Idź do oryginalnego materiału