Ryba z patelni z warzywami

kobiety.szejnfeld.pl 2 tygodni temu

Ryba z patelni z warzywami.

Składniki:

filety z dorsza, soli itp.

papryka czerwona

papryka zielona

cebula czerwona

cebula biała

sól

pieprz

olej do smażenia

łyżka masła

Filety, jeżeli są mrożone, osuszyć, przyprawić, oprószyć mąką, zamoczyć w rozbełtanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Papryki i cebule pokroić, podsmażyć na drugiej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Posolić. Po dwóch minutach przemieszać, ułożyć na warzywach filety, dodać masło i dusić pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Delikatnie od czasu do czasu mieszać warzywa. Te, powinny być chrupiące.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: [email protected]
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld

#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Obiad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit

Idź do oryginalnego materiału