Roladki drobiowe z mozzarellą

superprzepis.pl 1 tydzień temu

Roladki drobiowe z mozzarellą Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem to pyszne danie, które zachwyci zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i na eleganckim przyjęciu. Wyrafinowane roladki drobiowe, osnute miękkością mozzarelli i intensywnością cheddara, stanowią połączenie doskonałości kulinarnego rzemiosła. Delikatne plastry kurczaka, ukrywają w sobie niespodziankę w postaci roztopionej, kremowej mozzarelli i pikantnego cheddara. Każdy kęs to harmonia smaków - subtelna słodycz kurczaka, uzupełniona intensywnością serów, podkreślona świeżością szczypiorku. Podawane na eleganckim talerzu, zdobiącym stół swoim wdziękiem i smakiem, te roladki nie tylko zaspokoją podniebienie, ale także dostarczą niezapomnianych doznań estetycznych. 7 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na nadzienie: • ½ pęczka szczypiorku • 100 g sera cheddar • 1 kulka mozzarelli • 2 ząbki czosnku Składniki na sos: • 1 łyżka jogurtu naturalnego • 1 łyżka musztardy • 1 łyżka sosu sojowego Składniki pozostałe: • 1 podwójny filet kurczaka • 50 g sera cheddar • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Najpierw kroję mięso na cienkie plastry, a następnie delikatnie rozbijam je przez folię spożywczą. Doprawiam każdy plaster solą oraz pieprzem. 2. W misce mieszam wszystkie składniki na sos, a następnie cienko smaruję każdy plaster mięsa z jednej strony. 3. Obieram czosnek, przeciskam go przez praskę, a następnie dodaję do czosnku oba sery starte na tarce. Szczypiorek drobno siekam, łączę z serami i dokładnie wszystko mieszam. 4. Na środek każdego plastra mięsa nakładam przygotowany farsz i zwijam w roladki. 5. Układam roladki w naczyniu żaroodpornym, smaruję wierzch pozostałym sosem i posypuję startym serem cheddar. 6. Piekę roladki w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C. 7. Gdy roladki są gotowe, podaję surówką i ziemniakami. 8. Życzę smacznego!
Idź do oryginalnego materiału