Restauracje stawiają na produkty lokalne. W prestiżowych lokalach wolą pstrąga od błękitnopłetwego tuńczyka
Zdjęcie: Lokalni dostawcy są w cenie. Restauratorzy zwracają coraz większą uwagę na ślad węglowy.
Polska już od lat zalicza się do pięciu największych producentów żywności w Unii Europejskiej. Co jednak najważniejsze, rośnie też liczba produktów z metką "made in Poland", które są nie tylko smaczne, ale i ekologiczne.


![Nie wyrzucaj jedzenia. Podziel się z innymi! Konecka Jadłodzielnia wciąż działa [wideo]](https://tkn24.pl/wp-content/uploads/2025/12/Konecka-Jadlodzielnia-dziala.jpg)
![II Jarmark Bożonarodzeniowy w Gowarczowie z występami, wystawą i dobrym jedzeniem [wideo, zdjęcia]](https://tkn24.pl/wp-content/uploads/2025/12/II-Jarmark-Bozonarodzeniowy-w-Gowarczowie-10.jpg)









