Koktajl owocowo-warzywny
Koktajl to świetny pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Warto dodać do niego zarówno warzywa, jak i owoce. Mam dla Ciebie przepis na pyszny kokosowy koktajl z roszponki i grejpfruta. W ciepłe dni możesz go schłodzić lub podać z kostkami lodu. Smakuje i pachnie nieziemsko. Do koktajlu dodaj wodę kokosową lub po prostu wodę mineralną. jeżeli nie masz świeżego miąższu z kokosa, to tak jak ja, wsyp wiórki kokosowe — to źródło cennego błonnika i składników mineralnych.
Zobacz w galerii, jak przygotować pyszny koktajl z roszponki, grejpfruta i kokosa.
Przepis na koktajl z roszponki, grejpfruta i kokosa.
czas przygotowania: ok. 5 minut
porcja na: 1 osobę
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 3 duże garści roszponki,
- sok z połowy grejpfruta,
- kawałek świeżego kokosa lub 2 łyżki wiórków kokosowych,
- 1 banan,
- pół szklanki wody kokosowej lub mineralnej.
Zdrowe koktajle śniadaniowe. Poznaj 5 najlepszych przepisów
Dobre śniadanie to podstawa. Zawsze warto wstać kilka minut wcześniej, by przygotować dla siebie i bliskich coś pysznego. Polecamy 5 przepisów na zdrowe i pyszne koktajle warzywno-owocowe, które…
Jak zrobić kokosowy koktajl z roszponki i grejpfruta?
- Umyj i osusz roszponkę, banana i grejpfruta.
- Do naczynia do miksowania włóż roszponkę.
- Dodaj sok wyciśnięty z grejpfruta oraz wodę kokosową lub mineralną.
- Banan obierz, pokrój i dodaj do naczynia.
- Na koniec dodaj kawałek miąższu świeżego kokosa lub wiórki kokosowe.
- Zmiksuj całość blenderem lub robotem kuchennym.
- Przelej koktajl do szklanki. Możesz udekorować go według uznania. Gotowe.
Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni: