Miłośnicy wytrawnych smakołyków gwałtownie tutaj! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne sakiewki z mięsem! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tej przystawki jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu! Przygotujesz go w ciągu 30 minut! Te woreczki są idealne na niespodziewane wizyty lub gdy wybierasz się na przyjęcie i nie wiesz, co podać na stół.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tym przysmakiem? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź garnek i razem przygotujmy te pyszne sakiewki na mięso z ciasta francuskiego!
Potrzebujesz tylko trzech jabłek! Spróbuj tych chrupiących jabłkowych ślimaków
Doskonały przepis na klopsiki:
Czego potrzebujemy:
- 800 g ciasta francuskiego
- 500 g mięsa mielonego
- 20 g pietruszki
- cebula
- szczypta soli, pieprzu
- 100 g sera eidam (cegła)
- czosnek suszony
- 1 jajko
Domowa lasagne orzechowa z kremem paryskim
Jak postępować:
1) Zacznij od zrobienia kółek w cieście francuskim w taki sposób.
2) W misce wymieszać mięso mielone, pietruszkę, sól, pieprz, cebulę i czosnek. Dokładnie wymieszać.
3) dzięki łyżki zacząć nakładać łyżką naszą mięsną mieszankę na ciasto francuskie w kształcie koła. Na koniec pojawi się kostka sera.
Ciasto karmelowe babci: spróbuj tej dobroci na przykład z popołudniową kawą!
4) Posmarować jajkiem.
5) Teraz wystarczy złożyć je w następujący sposób. Dokładnie połącz, aby masa nie wypadła.
6) Babeczki ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować roztworem jajka.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.