Jeśli szukasz inspiracji na szybki i łatwy obiad, to Twoje poszukiwania dobiegły końca! Dzisiaj przygotujemy razem bezkonkurencyjne naleśniki czosnkowe wypełnione serem i twarogiem. Przygotowanie tej czosnkowej pyszności jest bardzo szybkie i proste. Prawie każdy początkujący może je przygotować. Ogromną zaletą jest to, iż możesz doprawić te placki według własnego uznania. Połączenie wspaniałego puszystego ciasta z nadzieniem serowo-czosnkowym jest po prostu świetne. Więc dobrze zapamiętaj ten przepis, ponieważ nie będziesz go robił po raz ostatni!
Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Zróbmy razem te pyszne naleśniki z nadzieniem czosnkowo-serowym!
Domowe babeczki z dżemem i tartym twarogiem
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te drożdżowe bułeczki!
Pyszny przepis na naleśniki z nadzieniem czosnkowo-serowym:
Co będzie potrzebne:
Ciasto:
- filiżanka kefiru
- pół łyżeczki cukru
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 łyżeczki soli
- 2,5 szklanki zwykłej mąki
Nadzienie:
- 150g sera
- 200 g twarogu (można zastąpić miękkim serem)
- 2 ząbki czosnku
- olej
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania kefiru, soli, cukru i sody oczyszczonej. Następnie dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Wyrób gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywczą i odstaw na 15-20 minut.
2) W kolejnym kroku zmiażdż czosnek. Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z twarogiem i zmiażdżonym czosnkiem.
3) Następnie podziel ciasto na 4 równe części. Zagniatamy każdą z nich i formujemy okrąg. Na połowie ciasta ułożyć serowe nadzienie i przykryć drugą połową ciasta. Mocno zaciśnij krawędzie, aby zapobiec rozlaniu się nadzienia. Powtórz tę czynność ze wszystkimi częściami ciasta.
4) Smażyć na patelni na złoty kolor z obu stron.