Pyszne naleśniki czosnkowe z serem i twarogiem

fajnainspiracja.pl 1 miesiąc temu

Jeśli szukasz inspiracji na szybki i łatwy obiad, to Twoje poszukiwania dobiegły końca! Dzisiaj przygotujemy razem bezkonkurencyjne naleśniki czosnkowe wypełnione serem i twarogiem. Przygotowanie tej czosnkowej pyszności jest bardzo szybkie i proste. Prawie każdy początkujący może je przygotować. Ogromną zaletą jest to, iż możesz doprawić te placki według własnego uznania. Połączenie wspaniałego puszystego ciasta z nadzieniem serowo-czosnkowym jest po prostu świetne. Więc dobrze zapamiętaj ten przepis, ponieważ nie będziesz go robił po raz ostatni!

Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Zróbmy razem te pyszne naleśniki z nadzieniem czosnkowo-serowym!

Domowe babeczki z dżemem i tartym twarogiem

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te drożdżowe bułeczki!


Pyszny przepis na naleśniki z nadzieniem czosnkowo-serowym:

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • filiżanka kefiru
  • pół łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 2,5 szklanki zwykłej mąki

Nadzienie:

  • 150g sera
  • 200 g twarogu (można zastąpić miękkim serem)
  • 2 ząbki czosnku
  • olej

Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania kefiru, soli, cukru i sody oczyszczonej. Następnie dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Wyrób gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywczą i odstaw na 15-20 minut.

2) W kolejnym kroku zmiażdż czosnek. Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z twarogiem i zmiażdżonym czosnkiem.

3) Następnie podziel ciasto na 4 równe części. Zagniatamy każdą z nich i formujemy okrąg. Na połowie ciasta ułożyć serowe nadzienie i przykryć drugą połową ciasta. Mocno zaciśnij krawędzie, aby zapobiec rozlaniu się nadzienia. Powtórz tę czynność ze wszystkimi częściami ciasta.

4) Smażyć na patelni na złoty kolor z obu stron.

Idź do oryginalnego materiału