Pyszne ciasto porzeczkowe, które pokocha cała rodzina!

fajnainspiracja.pl 2 miesięcy temu

Szukasz smacznej, owocowej inspiracji na niedzielną kawę lub chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy puszyste ciasto porzeczkowe, które będzie rozpływać się na języku! Przygotowanie tego deseru jest absolutnie proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami i instrukcjom wideo i nie trzeba się o nic martwić. Nie bój się więc zaangażować całej swojej rodziny, w tym najmłodszych, dla których jest to świetna okazja do doskonalenia swoich umiejętności w kuchni.

Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Zróbmy razem to puszyste ciasto porzeczkowe, które będzie rozpływać się na języku!

Domowe morawskie ciastka z twarogiem i rodzynkami – mniam!

Jeśli masz ochotę na więcej pyszności, koniecznie wypróbuj to ciasto z malinami!


Pyszny przepis na ciasto porzeczkowe:

Czego potrzebujemy:

  • 180 g kaszy manny
  • 300 ml kefiru
  • 120 g zmiękczonego masła
  • 70 g cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 10 g cukru waniliowego
  • 200 g czarnej porzeczki
  • 20 g skrobi kukurydzianej

Wszystko, czego potrzebujesz, to cement i woda: Stwórz piękne donice, które wzbogacą Twój ogród


Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania ze sobą zmiękczonego masła, cukru i cukru waniliowego. Używając miksera, ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

2) Następnie dodaj pojedyncze jajka, dokładnie je ubijając.

3) Przygotuj drugą miskę, w której wymieszasz kefir i kaszę manną. Dokładnie wymieszaj.

4) Odstawić na 15 minut i dodać do pierwszej mieszanki wraz z proszkiem do pieczenia.

5) Wszystko dokładnie wymieszać.

6) W kolejnym kroku wymieszaj porzeczki ze skrobią kukurydzianą.

7) Następnie wymieszaj porzeczki z naszym ciastem. Wszystko dokładnie mieszamy.

8) Rozłóż ciasto na blasze do pieczenia i rozprowadź je równomiernie.

9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

INSTRUKCJE WIDEO DLA PUSZYSTEGO CIASTA PORZECZKOWEGO:

Idź do oryginalnego materiału