Pyszne ciasto migdałowe z kremem serowym i owocami

fajnainspiracja.pl 2 miesięcy temu

Ciesz się naszym pysznym ciastem migdałowym z kremem serowym i owocami, które jest idealną słodką przekąską na każdą uroczystość lub spotkanie rodzinne. Niezależnie od tego, czy planujesz uroczysty wieczór, czy szukasz czegoś wyjątkowego na niedzielny obiad, to ciasto migdałowe jest doskonałym wyborem, który zachwyci wszystkich obecnych.

Szybki deser z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi

Tort migdałowy z kremem serowym i owocami

[co_będzie_nam_potrzebne]

Kreatywny przepis: Marynowane skrzydełka kurczaka w białym winie i miodzie z sosem czosnkowym z pomidorami. Mniam!

Składniki na ciało:

  • Masło 125 g
  • Ciasteczka kakaowe 200 g
  • Płatki migdałowe 75 g

Składniki na krem:

  • Jajka 5 szt.
  • Serek śmietankowy 700 g
  • Cukier 150 g
  • Mąka 2 łyżki stołowe
  • Bita śmietana 150 g
  • Esencja waniliowa

Upiecz łatwe domowe bułeczki, które pokochasz

Jak będziemy postępować:

1) Dno i boki okrągłej formy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2. Wsyp płatki migdałowe do formy i rozprowadź je równomiernie.

3. Zmiksować w blenderze 200 g herbatników kakaowych.

4) Wymieszać pokruszone herbatniki z roztopionym masłem.

5. Wlej tę mieszankę do naczynia do pieczenia z płatkami migdałowymi i rozprowadź równomiernie łyżką lub szpatułką.

6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

7. Wyjąć formę z piekarnika i pozostawić ciasto biszkoptowe do całkowitego ostygnięcia.

8. Umieść miękki twaróg w wystarczająco dużej misce. Mieszać do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.

9. Dodać cukier i gwałtownie wymieszać.

10. Dodać jajka i ponownie wymieszać.

11. Dodać mąkę i wymieszać.

12) Dodać śmietanę i wanilię i gwałtownie wymieszać.

13. Wlać masę do formy i równomiernie rozprowadzić.

14. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15 minut.

15) Następnie, bez otwierania drzwiczek, zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec przez kolejną 1 godzinę i 30 minut. Po tym czasie krem powinien być twardy.

16. Pozostaw formę do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie wstaw do lodówki na noc.

17) Wyjąć ciasto z formy i usunąć papier do pieczenia.

18. Przełożyć ciasto na blaszkę i udekorować dowolnymi owocami.

Gotowe! Smacznego!

PRZEPIS NA WIDEO:

Idź do oryginalnego materiału