Pyszne ciasto czekoladowe w 10 minut bez pieczenia. Potrzebujesz tylko trzech składników

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Obłędnie pyszne ciasto czekoladowe. Fot. Pexels


Ciasto czekoladowe to coś, co kochają zarówno mali, jak i duzi. kilka osób decyduje się jednak na zrobienie takiego ciasta w domu, ponieważ przeraża ich czas, który trzeba poświęcić i czynności, które należy wykonać. Okazuje się jednak, iż jest sposób na ciasto czekoladowe w 10 minut i to bez pieczenia. Koniecznie zapisz ten przepis na później.

Marzysz o łatwym w przygotowaniu, a jednocześnie obłędnie pysznym cieście w mniej niż 15 minut? Twoje marzenie może się ziścić. Przepis na to ciasto bez pieczenia jest rewelacyjny. Nie musisz mieć żadnych kucharskich umiejętności, by moc cieszyć się obłędnie pysznym deserem. Podpowiadamy, jak przygotować to błyskawiczne ciasto bez pieczenia.

Ciasto czekoladowe bez pieczenia. Robi się je błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z talerza

Do przygotowania ciasta czekoladowego bez pieczenia nie potrzebujemy zbyt wielu składników. Jednak nie to jest w tym przepisie najlepsze. Robi się je naprawdę szybko, a receptura nie wymaga ani specjalnych umiejętności, ani narzędzi kuchennych.

Składniki:

  • 300 g błyskawicznych płatków owsianych,
  • 500 ml mleczka kokosowego,
  • 350 g czekolady deserowej.

Sprawdź również: Pachnie nieładnie, ale smakuje wyjątkowo. Zaczyna się sezon, a grzybiarze przebierają nogami

Obłędnie pyszne i szybkie ciasto czekoladowe – przepis. Receptura idealna dla leniwych lub zapracowanych

Sposób przygotowania

  1. 200 g czekolady dzielimy na kostki i podgrzewamy w małym garnuszku z mlekiem kokosowym. Należy uważać, by nie doprowadzić do zagotowania składników. Mają się one jedynie rozpuścić, by tworzyły jednolitą masę.
  2. Do przygotowanej ciepłej masy kokosowo-czekoladowej dodajemy płatki owsiane. Składniki w garnuszku dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Pozwalamy płatkom zmięknąć i napęcznieć, by mogły zagęścić masę.
  3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wypełniamy ją powstałą masą. Wyrównujemy powierzchnię.
  4. Blachę z ciastem wstawiamy do lodówki na około 3-4 godziny. Aby było idealne, powinno znajdować się tam choćby przez całą noc.
  5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie polewamy nią gotowe ciasto po wyjęciu z blaszki. Możemy przyozdobić wierzc wiórkami kokosowymi lub posypką.

    Obłędnie pyszne ciasto czekoladowe. Fot. Pexels

Idź do oryginalnego materiału