Puree Ziemniaczane Boursin | Krytyk przepisów

oen.pl 6 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Dekadenckie puree ziemniaczane Boursin są niesamowicie kremowe i doskonale doprawione. Wyrównaj puree ziemniaczane masłem, gęstą śmietaną i dodatkiem sera Boursin, miękkiego sera dla smakoszy.

Te puree ziemniaczane to najlepszy sposób na uzupełnienie każdego posiłku! Idealnie pasowałyby do delikatnego kurczaka z frytkownicy, moich glazurowanych klopsów lub żeberek czosnkowo-ziołowych na specjalne okazje!

Puree Ziemniaczane z Serem Boursin

Przedstawiamy Twój nowy ulubiony przepis na puree ziemniaczane! Chciałbym móc opisać, jak jedwabiście gładkie i pyszne są te puree ziemniaczane Boursin. Czym adekwatnie jest ser Boursin? Stworzony przez François Boursin, serowara z Normandii, ser Boursin to ser aromatyzowany, a kremowa konsystencja pochodzi z mleka krowiego. Występuje w wielu smakach, a ten niesamowity ser może wzbogacić wiele pysznych przepisów. Na przykład pokochasz mój przepis na kurczaka Boursin! Do tych ziemniaków użyłem czosnku Boursin i delikatnych ziół, sera Gournay i zasługuje na pocałunek szefa kuchni! Spodoba ci się dodatek czosnku i ziół eksplodujący w każdym kęsie!

Puree ziemniaczane to mój ulubiony dodatek do dań, który podaję mojej rodzinie! Są łatwe do wykonania i wszyscy je uwielbiają. Mam więcej przepisów na puree ziemniaczane, które musisz wypróbować! Te ziemniaki w garnku są świetne, ponieważ można je przygotować wcześniej. Pokochasz także te ziemniaki z czosnkiem, a słynne ziemniaki mojego taty są koniecznością!

Składniki, których będziesz potrzebować

W tym przepisie wykorzystano podstawowe składniki puree ziemniaczanego z dodatkiem sera Boursin! Znajdź ser Boursin w pobliżu innych miękkich serów w sklepie spożywczym. Pokochasz smak i kremowość, jaką dodaje. Dokładne wymiary znajdziesz w karcie przepisu na końcu wpisu.

Przepis na puree ziemniaczane Boursin

Te puree ziemniaczane Boursin są łatwe do ubicia! Jak w przypadku każdego klasycznego przepisu na puree ziemniaczane, po prostu gotujesz ziemniaki, a następnie rozgniatasz je dobrymi składnikami! Za każdym razem wychodzą idealnie puszyste i kremowe!

  1. Przygotuj ziemniaki: Umyj i pokrój ziemniaki. jeżeli wolisz, możesz zostawić skórki włączone.
  2. Ugotuj ziemniaki: Dodaj ziemniaki do dużego garnka, a następnie napełnij garnek taką ilością wody, aby przykryła ziemniaki. Gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości.
  3. Odpływ: Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka.
  4. Dodać masło, śmietanę, ser Boursin i przyprawy: Dodać masło, śmietankę, ser Boursin, czosnek w proszku, sól i pieprz.
  5. Ziemniaki i składniki rozgnieść razem: Użyj tłuczka do ziemniaków lub elektrycznego miksera manualnego, aby zacier był jednolity i kremowy. Zmiksuj je do pożądanej konsystencji. Pozostaw je grube lub wygładź. Należy jednak uważać, aby nie przemieszać ziemniaków!
  6. Smakuj i dostosowuj: Na koniec spróbuj i w razie potrzeby dopraw przyprawami.
  7. Ciesz się ciepłem: Na koniec, jeżeli chcesz, dodaj dodatkowe masło. Udekoruj posiekaną natką pietruszki, a następnie podawaj ziemniaki na ciepło!
Obierz, pokrój i ugotuj ziemniaki
Zbierz składniki, które chcesz dodać do ziemniaków
Spuścić wodę. Dodać masło, śmietanę, serek boursin i przyprawy
Ziemniaki rozgnieć i wymieszaj ze składnikami

Wskazówki i odmiany

Oto kilka wskazówek, jak przygotować doskonałe puree ziemniaczane Boursin! Wiem, iż pokochasz je tak samo jak moją rodzinę. Ser Boursin przenosi smak i konsystencję na wyższy poziom!

  • Złote Ziemniaki Yukon: Złote ziemniaki z Jukonu to mój absolutnie ulubiony ziemniak do zacierania. Są maślane, kremowe i idealne! Możesz użyć ziemniaków czerwonych lub rdzawych, ale stracisz, jeżeli nie użyjesz złota Yukon, znanego również jako żółte ziemniaki.
  • Obieranie Ziemniaków: Preferowane jest obieranie ziemniaków na puree ziemniaczane. Możesz obrać połowę z nich, wszystkie lub pozostawić wszystkie skórki. Lubię zostawiać kawałek skóry, ponieważ zawiera ona mnóstwo składników odżywczych! Podoba mi się również dodatkowa tekstura. Skóra łatwo się rozciera i prawie tego nie zauważasz. To świetne rozwiązanie, ponieważ jeszcze bardziej skraca czas przygotowań!
  • Dodatkowe miksy: Chcesz trochę urozmaicić sytuację? Dodaj trochę pokrojonej w kostkę zielonej cebuli lub szczypiorku. Kolejną pyszną mieszanką będzie posiekany chrupiący boczek!
  • Podwój przepis: Te puree ziemniaczane Boursin są niezaprzeczalnie ulubionym daniem w naszym domu! Obiecuję, iż będziecie chcieli podwoić przepis, żeby zostało Wam resztki.

Przechowywanie resztek

Te resztki puree ziemniaczanego po boursin są niewątpliwie najlepsze! Ser Boursin sprawia, iż ​​ziemniaki są smaczne i kremowe. Jestem wielką miłośniczką ziemniaków, a znalezienie resztek puree ziemniaczanego w lodówce to jedna z moich ulubionych rzeczy!

  • W lodówce: Resztki ziemniaków przechowuj w szczelnym pojemniku do 5 dni.
  • Aby podgrzać: Kiedy będziesz gotowy zjeść resztki, wyjmij je i podgrzej w kuchence mikrofalowej! Gotuj je na wysokim ogniu przez około 1 minutę lub do momentu, aż się rozgrzeją.

Więcej przepisów na pyszne ziemniaki

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Umyj i pokrój ziemniaki. jeżeli wolisz, możesz zostawić skórki włączone.

  • Dodaj ziemniaki do dużego garnka, a następnie napełnij garnek taką ilością wody, aby przykryła ziemniaki. Gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości.

  • Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka.

  • Dodać masło, śmietankę, ser Boursin, czosnek w proszku, sól i pieprz.

  • Użyj tłuczka do ziemniaków lub elektrycznego miksera manualnego, aby zacier był jednolity i kremowy. Zmiksuj je do pożądanej konsystencji. Pozostaw je grube lub wygładź. Uważaj, aby nie przemieszać ziemniaków!

  • Posmakuj i w razie potrzeby dopraw przyprawami.

  • Udekoruj dodatkowym masłem i posiekaną natką pietruszki i podawaj na ciepło!

Kalorie: 492kcalWęglowodany: 50GBiałko: 7GTłuszcz: 31GTłuszcz nasycony: 19GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 8GTłuszcze trans: 1GCholesterol: 84mgSód: 497mgPotas: 1225mgBłonnik: 6GCukier: 3GWitamina A: 1010j.mWitamina C: 56mgWapń: 55mgŻelazo: 2mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału