Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.
Dekadenckie puree ziemniaczane Boursin są niesamowicie kremowe i doskonale doprawione. Wyrównaj puree ziemniaczane masłem, gęstą śmietaną i dodatkiem sera Boursin, miękkiego sera dla smakoszy.
Te puree ziemniaczane to najlepszy sposób na uzupełnienie każdego posiłku! Idealnie pasowałyby do delikatnego kurczaka z frytkownicy, moich glazurowanych klopsów lub żeberek czosnkowo-ziołowych na specjalne okazje!
Puree Ziemniaczane z Serem Boursin
Przedstawiamy Twój nowy ulubiony przepis na puree ziemniaczane! Chciałbym móc opisać, jak jedwabiście gładkie i pyszne są te puree ziemniaczane Boursin. Czym adekwatnie jest ser Boursin? Stworzony przez François Boursin, serowara z Normandii, ser Boursin to ser aromatyzowany, a kremowa konsystencja pochodzi z mleka krowiego. Występuje w wielu smakach, a ten niesamowity ser może wzbogacić wiele pysznych przepisów. Na przykład pokochasz mój przepis na kurczaka Boursin! Do tych ziemniaków użyłem czosnku Boursin i delikatnych ziół, sera Gournay i zasługuje na pocałunek szefa kuchni! Spodoba ci się dodatek czosnku i ziół eksplodujący w każdym kęsie!
Puree ziemniaczane to mój ulubiony dodatek do dań, który podaję mojej rodzinie! Są łatwe do wykonania i wszyscy je uwielbiają. Mam więcej przepisów na puree ziemniaczane, które musisz wypróbować! Te ziemniaki w garnku są świetne, ponieważ można je przygotować wcześniej. Pokochasz także te ziemniaki z czosnkiem, a słynne ziemniaki mojego taty są koniecznością!
Składniki, których będziesz potrzebować
W tym przepisie wykorzystano podstawowe składniki puree ziemniaczanego z dodatkiem sera Boursin! Znajdź ser Boursin w pobliżu innych miękkich serów w sklepie spożywczym. Pokochasz smak i kremowość, jaką dodaje. Dokładne wymiary znajdziesz w karcie przepisu na końcu wpisu.
Przepis na puree ziemniaczane Boursin
Te puree ziemniaczane Boursin są łatwe do ubicia! Jak w przypadku każdego klasycznego przepisu na puree ziemniaczane, po prostu gotujesz ziemniaki, a następnie rozgniatasz je dobrymi składnikami! Za każdym razem wychodzą idealnie puszyste i kremowe!
- Przygotuj ziemniaki: Umyj i pokrój ziemniaki. jeżeli wolisz, możesz zostawić skórki włączone.
- Ugotuj ziemniaki: Dodaj ziemniaki do dużego garnka, a następnie napełnij garnek taką ilością wody, aby przykryła ziemniaki. Gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości.
- Odpływ: Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka.
- Dodać masło, śmietanę, ser Boursin i przyprawy: Dodać masło, śmietankę, ser Boursin, czosnek w proszku, sól i pieprz.
- Ziemniaki i składniki rozgnieść razem: Użyj tłuczka do ziemniaków lub elektrycznego miksera manualnego, aby zacier był jednolity i kremowy. Zmiksuj je do pożądanej konsystencji. Pozostaw je grube lub wygładź. Należy jednak uważać, aby nie przemieszać ziemniaków!
- Smakuj i dostosowuj: Na koniec spróbuj i w razie potrzeby dopraw przyprawami.
- Ciesz się ciepłem: Na koniec, jeżeli chcesz, dodaj dodatkowe masło. Udekoruj posiekaną natką pietruszki, a następnie podawaj ziemniaki na ciepło!
Wskazówki i odmiany
Oto kilka wskazówek, jak przygotować doskonałe puree ziemniaczane Boursin! Wiem, iż pokochasz je tak samo jak moją rodzinę. Ser Boursin przenosi smak i konsystencję na wyższy poziom!
- Złote Ziemniaki Yukon: Złote ziemniaki z Jukonu to mój absolutnie ulubiony ziemniak do zacierania. Są maślane, kremowe i idealne! Możesz użyć ziemniaków czerwonych lub rdzawych, ale stracisz, jeżeli nie użyjesz złota Yukon, znanego również jako żółte ziemniaki.
- Obieranie Ziemniaków: Preferowane jest obieranie ziemniaków na puree ziemniaczane. Możesz obrać połowę z nich, wszystkie lub pozostawić wszystkie skórki. Lubię zostawiać kawałek skóry, ponieważ zawiera ona mnóstwo składników odżywczych! Podoba mi się również dodatkowa tekstura. Skóra łatwo się rozciera i prawie tego nie zauważasz. To świetne rozwiązanie, ponieważ jeszcze bardziej skraca czas przygotowań!
- Dodatkowe miksy: Chcesz trochę urozmaicić sytuację? Dodaj trochę pokrojonej w kostkę zielonej cebuli lub szczypiorku. Kolejną pyszną mieszanką będzie posiekany chrupiący boczek!
- Podwój przepis: Te puree ziemniaczane Boursin są niezaprzeczalnie ulubionym daniem w naszym domu! Obiecuję, iż będziecie chcieli podwoić przepis, żeby zostało Wam resztki.
Przechowywanie resztek
Te resztki puree ziemniaczanego po boursin są niewątpliwie najlepsze! Ser Boursin sprawia, iż ziemniaki są smaczne i kremowe. Jestem wielką miłośniczką ziemniaków, a znalezienie resztek puree ziemniaczanego w lodówce to jedna z moich ulubionych rzeczy!
- W lodówce: Resztki ziemniaków przechowuj w szczelnym pojemniku do 5 dni.
- Aby podgrzać: Kiedy będziesz gotowy zjeść resztki, wyjmij je i podgrzej w kuchence mikrofalowej! Gotuj je na wysokim ogniu przez około 1 minutę lub do momentu, aż się rozgrzeją.
Więcej przepisów na pyszne ziemniaki
Przypnij to teraz, aby znaleźć później
Przypiąć
-
Umyj i pokrój ziemniaki. jeżeli wolisz, możesz zostawić skórki włączone.
-
Dodaj ziemniaki do dużego garnka, a następnie napełnij garnek taką ilością wody, aby przykryła ziemniaki. Gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości.
-
Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do garnka.
-
Dodać masło, śmietankę, ser Boursin, czosnek w proszku, sól i pieprz.
-
Użyj tłuczka do ziemniaków lub elektrycznego miksera manualnego, aby zacier był jednolity i kremowy. Zmiksuj je do pożądanej konsystencji. Pozostaw je grube lub wygładź. Uważaj, aby nie przemieszać ziemniaków!
-
Posmakuj i w razie potrzeby dopraw przyprawami.
-
Udekoruj dodatkowym masłem i posiekaną natką pietruszki i podawaj na ciepło!
Kalorie: 492kcalWęglowodany: 50GBiałko: 7GTłuszcz: 31GTłuszcz nasycony: 19GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 8GTłuszcze trans: 1GCholesterol: 84mgSód: 497mgPotas: 1225mgBłonnik: 6GCukier: 3GWitamina A: 1010j.mWitamina C: 56mgWapń: 55mgŻelazo: 2mg
Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.
Źródło