Przygotuj ten pyszny deser karmelowy z herbatnikami czekoladowymi!

fajnainspiracja.pl 1 miesiąc temu

Chcesz spróbować smacznej nowości? Nie wiesz co wypić do weekendowej kawy? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy delikatne kawałki karmelu o najdelikatniejszym smaku. Przygotowanie tego przysmaku nie zajmie Ci dużo czasu, dlatego jest to świetny poczęstunek na przyjęcia lub, jak wspomnieliśmy, do popołudniowej kawy. jeżeli jeszcze nie znasz tego przepisu, to koniecznie dobrze go sobie zapisz, bo dzięki jego bardzo delikatnemu i pysznemu smakowi, na pewno nie będzie to ostatni raz, kiedy go przyrządzisz!

Zaczynasz się już ślinić? Zróbmy razem te fantastyczne karmelowe kawałki o najdelikatniejszym smaku!

Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione mięsem mielonym – łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Jeśli szukasz więcej dobroci, to koniecznie spróbuj tego kremowego deseru!


Pyszny przepis na deser karmelowy:

Czego potrzebujemy:

  • 500 g herbatników czekoladowych
  • 800 ml mleka
  • 7 żółtek
  • 200 g cukru kryształu
  • 4 łyżki zwykłej mąki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 150 g masła
  • 4 banany
  • mleko skondensowane karmelowe

Jak postępować:

1) Zacznij od kremu. Zacznij od wymieszania ze sobą żółtek, cukru, mąki i skrobi. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj 100-200 ml mleka i ponownie wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę.

2) Dodaj resztę mleka, wymieszaj i umieść na małym ogniu.

3) Gotować, aż krem zgęstnieje i zaczną pojawiać się bąbelki. Mieszaj, aż uzyskasz konsystencję budyniu.

4) Zdjąć z ognia i dodać masło do jeszcze ciepłego kremu i dokładnie wymieszać.

Piękne ogrody frontowe z ogrodem skalnym: 20+ inspiracji, które można wyczarować z kamienia i skalniaka!

5) Teraz pokrój banany na okrągłe kawałki.

6) Teraz wszystko, co musimy zrobić, to złożyć nasz deser. Przygotuj formę w ten sposób. Rozsmaruj trochę kremu na dnie.

7) Następnie ułożyć warstwę herbatników, którą ponownie przykryć warstwą kremu.

8) Następnie banany, które również są pokryte kremem.

9) Powtarzać do wyczerpania składników.

10) Na koniec przykryj deser folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin. Po upływie tego czasu udekoruj mlekiem karmelowym.

INSTRUKCJE WIDEO DLA DESERU KARMELOWEGO:

Idź do oryginalnego materiału