Przygotuj pyszny sernik z polewą z białek jaj

fajnainspiracja.pl 7 miesięcy temu

Witamy w naszej gastronomicznej kuchni, w której powstają niezwykłe gastronomiczne skarby! Dziś przedstawiamy wspaniały przepis na pyszny sernik z polewą z białek jaj, który jest połączeniem klasyki i fantazji. To ciasto zaskoczy Cię swoim wyjątkowym wyglądem i niepowtarzalną konsystencją. Kruche, ale chrupiące ciasto wzbogacone soczystym serkiem śmietankowym i bezą dodaje ciastu wspaniałej harmonii smakowej.

Mini babeczki z owocami i kremem waniliowym – idealne!

Pyszny sernik z polewą z białek jaj

Szarlotka z cynamonem – prosty przepis!

Co będzie potrzebne:

Składniki:

Ciasto:

  • 350 g zwykłej mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 80 g cukru pudru
  • 180 g masła
  • 5 żółtek
  • starta skórka z 1 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny

Szybka zupa frankfurcka z kiełbasą

Śmietana:

  • 750 g grudkowatego twarogu – (3 filiżanki)
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • 1 jajko
  • 130 g cukru – (2/3 szklanki)

Bezy:

  • 5 białek
  • 5 łyżek cukru

Instrukcje pieczenia:

Pieczenie: piec w temperaturze 180°C przez 20 minut, następnie piec w temperaturze 180°C przez kolejne 10 minut. (na górnym/dolnym ogniu).

Rozmiar blachy do pieczenia: (33 cm x 29 cm ).

Jak postępować:

1. ciasto.

2. Następnie, używając wałka do ciasta, rozprowadź posypane mąką ciasto na blasze wyłożonej pergaminem.

3. krem: Do miski włożyć grudkowaty twaróg/serek wiejski – wymieszać, wmieszać startą skórkę z 1/2 cytryny, wbić jajko i dodać cukier – ubić mikserem ręcznym do uzyskania puszystego kremu budyniowego, który od razu nałożyć, ładnie rozprowadzić i wygładzić na rozwałkowanym cieście na blasze do pieczenia.

4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C na górnej/dolnej grzałce.

5. Bezy.

6. Piec przez kolejne 10 minut w temperaturze 180°, a po upieczeniu podawać z miłością i wdziękiem.

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE:

Idź do oryginalnego materiału