Przepis na Ragu w powolnej kuchence | Krytyk przepisów

oen.pl 9 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Ten przepis na Ragu z wolnowaru to łatwe w przygotowaniu, komfortowe jedzenie, które pokocha cała Twoja rodzina! Nie wspominając, iż robi DUŻO i jest przyjazny dla zamrażarki!

Posiłki Crockpot ratują tutaj życie! Inne moje ulubione to pyszne porady z wołowiną w powolnej kuchence, rozpływający się w ustach kurczak z grilla w powolnej kuchence lub wolnowarowa pieczeń wieprzowa Mississippi!

Przepis na Ragu z wolnowaru

Kto nie lubi pysznego posiłku z garnka? Ustawiasz, zapominasz i wracasz do domu z posiłkiem, który jest ciepły, pyszny i gotowy do spożycia. Ten ragu z garnka nie jest wyjątkiem!

Połączenie smaków jest tak pyszne, a kiedy dodasz makaron… Twoje dzieci z pewnością poproszą o dokładkę! Ten przepis na ragu w powolnej kuchence wykorzystuje pyszny domowy sos o klasycznym i bogatym smaku. Podawaj z pysznymi bułeczkami obiadowymi i pyszną sałatką, aby dopełnić posiłek!

Składniki w Crockpot Ragu

Proste składniki tego przepisu na wolnowar są pyszne, a razem tworzą pyszne połączenie! Dokładne pomiary znajdziesz w karcie przepisu na dole posta.

  • Oliwa z oliwek: Służy do smażenia warzyw.
  • Cebula: W tym przepisie można użyć żółtej lub białej cebuli.
  • Marchew: Marchewki dodają sosowi pysznej konsystencji i koloru.
  • Seler: Seler uzupełnia marchew.
  • Mielona wołowina i mielona wieprzowina: Dwa różne rodzaje mięsa są idealne do aromatycznego sosu.
  • Ząbki czosnku: jeżeli nie masz pod ręką świeżych ząbków czosnku, możesz użyć czosnku mielonego. 1/2 łyżeczki to mniej więcej jeden ząbek czosnku.
  • Koncentrat pomidorowy: W przeciwieństwie do sosu ragu kupowanego w sklepie, ten jest bardziej tradycyjny i nie ma zbyt dużo smaku pomidorowego.
  • Przyprawa Włoska: Lubię używać w tym przepisie mojej domowej roboty włoskiej przyprawy! Ale możesz też skorzystać ze sklepu!
  • Suszony tymianek: Trochę dodatkowego tymianku naprawdę wzmacnia smak tego ragu do wolnowaru.
  • Rosół wołowy: Jako baza sosu, dodaje dużo smaku.
  • Czerwone wytrawne wino: Jest to opcjonalne, więc możesz je pominąć, jeżeli wolisz!
  • Ciężki krem: Gęsta śmietana zagęszcza sos.
  • Sól i pieprz: Dodaj tyle soli i pieprzu, ile wolisz.

Jak zrobić Ragu w powolnej kuchence

  1. Gotuj warzywa: Smaż cebulę, marchewkę i seler na dużej patelni na średnim ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż zmiękną. Dodaj warzywa do powolnej potrawy.
  2. Ugotuj mięso: Dodaj mieloną wołowinę i wieprzowinę na patelnię i smaż, rozbijając mięso łyżką, aż się zrumieni. Przed dodaniem mięsa do wolnowaru odsącz większość tłuszczu.
  3. Kucharz: Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem śmietanki oraz soli i pieprzu do garnka i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 8 godzin na niskim poziomie lub 4 godziny na wysokim poziomie.
  4. Dodaj śmietanę: Gdy sos będzie gotowy, dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem według potrzeby.
  5. Ugotuj makaron: Około 20 minut przed przygotowaniem sosu ugotuj makaron, aby był gotowy, gdy sos będzie gotowy. Podawaj wolnowarowy sos ragu na ciepłym makaronie i ciesz się smakiem!

Wskazówki dotyczące gotowania Ragu w powolnej kuchence

Ten przepis na ragu w garnku jest niezwykle prosty! Jest kilka rzeczy, które możesz zrobić, aby mieć pewność, iż Twoje zdjęcie wyjdzie idealnie za każdym razem.

  • Czy zamiast oliwy z oliwek mogę użyć innego rodzaju oleju? Tak, możesz zastąpić oliwę z oliwek innymi olejami kuchennymi, takimi jak roślinny lub rzepakowy.
  • Czy do tego przepisu konieczne jest czerwone wino? Odp.: Czerwone wino jest opcjonalne. jeżeli wolisz lub nie pijesz alkoholu, możesz go pominąć. Dodaje głębi smaku, ale możesz go pominąć, jeżeli wolisz!
  • Czy zamiast mielonej wołowiny i wieprzowiny mogę użyć mielonego indyka? Tak! Możesz zastąpić mielonego indyka wołowiną lub wieprzowiną (lub obydwoma!), jeżeli wolisz chudszą opcję.
  • Czy mogę zastąpić gęsty krem? Podczas gdy ciężka śmietana dodaje bogactwa, możesz użyć lżejszej alternatywy, takiej jak pół na pół lub mleko, jeżeli chcesz zmniejszyć zawartość tłuszczu.

Co podajesz z Wolnowarującym Ragu?

Ten wszechstronny sos mięsny dobrze komponuje się z wieloma różnymi rodzajami makaronów, takimi jak spaghetti, fettuccine czy penne. Świetnie smakuje także z polentą, ryżem lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków!

Przechowywanie resztek

Ten przepis na ragu w powolnej kuchence daje dużo, więc możesz mieć resztki, które możesz zachować na później!

  • W lodówce: Gdy sos ostygnie, możesz przechowywać jego resztki w hermetycznym pojemniku w lodówce. Potrwa to 3-4 dni.
  • W zamrażarce: Ten sos dobrze się zamarza! Pozwól mu całkowicie ostygnąć przed przeniesieniem go do hermetycznych pojemników lub torebek do zamrażania. Można go przechowywać w zamrażarce do 3 miesięcy. Pamiętaj, aby oznaczyć pojemnik datą!
  • Aby podgrzać: Sos ragu można łatwo podgrzać na płycie kuchennej na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodać trochę wody lub bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

Więcej przepisów na pyszne makarony

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Smaż cebulę, marchewkę i seler na dużej patelni na średnim ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż zmiękną. Dodaj mieszaninę do powolnej kuchenki.

  • Dodaj mieloną wołowinę i wieprzowinę na patelnię i smaż, rozbijając mięso łyżką w miarę upływu czasu, aż się zrumieni. Przed dodaniem mięsa do wolnowaru odsącz większość tłuszczu.

  • Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem śmietanki oraz soli i pieprzu) do Crockpot i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 8 godzin na małym ogniu.

  • Gdy sos będzie gotowy, dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem według potrzeby.

Oryginalnie opublikowano 14 sierpnia 2019 r
Zaktualizowano 27 listopada 2023 r

Kalorie: 545kcalWęglowodany: 6GBiałko: 31GTłuszcz: 43GTłuszcz nasycony: 17GCholesterol: 142mgSód: 367mgPotas: 669mgBłonnik: 1GCukier: 2GWitamina A: 4139j.mWitamina C: 4mgWapń: 71mgŻelazo: 3mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału