Czy chciałbyś zachwycić swoją rodzinę niepieczonymi smakołykami? W takim razie jesteś we adekwatnym miejscu! Dziś wspólnie przygotujemy biszkopt bez pieczenia z kremem i mandarynkami! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo. Jednakże, ponieważ jest to deser bez pieczenia, musi on pozostać w lodówce przez jakiś czas po zakończeniu. Ale wtedy będziesz cieszyć się nim jeszcze bardziej!
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i zróbmy to ciasto bez pieczenia na bazie herbatników i mandarynek
Przepis na wspaniały deser z Nutellą – łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!
Świetny przepis na biszkopt bez pieczenia:
Co będzie potrzebne:
- długie biszkopty
- 500 ml soku mandarynkowego
- żelatyna 10 g
- bita śmietana 300 ml
- mandarynki w puszce 600 g
Pieczone roladki wieprzowe z koperkiem w boczku z ziemniakami
Jak postępować:
1) Zacznij od namoczenia herbatników (ciasteczek) w soku z mandarynek.
2) Następnie umieść herbatniki w szklanej formie.
3) Ubić śmietanę.
4) Następnie dodać 200 g mandarynek. Dokładnie wymieszać.
5) Rozprowadź krem na warstwie herbatników i dokładnie go wygładź.
6) Rozłóż warstwę mandarynek na wierzchu rozsmarowanego kremu.
7) W międzyczasie wymieszać w misce sok z mandarynek z żelatyną. Dokładnie wymieszać.
8) dzięki łyżki rozprowadź tę mieszankę na cieście.
9) Na koniec wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.