Wypróbuj ten przepis na pyszne kremowe ziemniaki z cebulą i parmezanem, które gwałtownie zdobędą miejsce wśród Twoich ulubionych dań. Ten prosty przepis łączy miękkie i soczyste ziemniaki z aromatyczną cebulą i bogatym smakiem parmezanu, a wszystko to upieczone do perfekcji w piekarniku. Ich przygotowanie jest łatwe, a rezultatem jest smaczne danie, które zrobi wrażenie na każdym stole.
Mini kieszonki nadziewane mielonym kurczakiem i serem – świetny poczęstunek dla gości!
Pyszne kremowe ziemniaki z cebulą i parmezanem w piekarniku
Czego będziemy potrzebować:- 500-600 g ziemniaków
- 1 cebula
- sól – do smaku
- czarny mielony pieprz – do smaku
- oregano – do smaku
- 100 g śmietany
- 50 g wody
- 50 g parmezanu
Dwukolorowy kremowy tort waniliowo-czekoladowy
Jak będziemy postępować:1 Przygotować blachę do pieczenia i drobno pokroić ziemniaki i cebulę w krążki – wymieszać i doprawić solą, mielonym czarnym pieprzem i oregano, a następnie zalać śmietaną i dodać wodę.
2. Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.
3. Po 30 minutach wyjąć blachę z piekarnika i posypać startym parmezanem, im więcej sera, tym lepiej, i piec przez kolejne 10-15 minut w temperaturze 200°C.
3. Po upieczeniu podawaj z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!