Przepis na pyszne kremowe ziemniaki z cebulą i parmezanem w piekarniku

fajnainspiracja.pl 2 miesięcy temu

Wypróbuj ten przepis na pyszne kremowe ziemniaki z cebulą i parmezanem, które gwałtownie zdobędą miejsce wśród Twoich ulubionych dań. Ten prosty przepis łączy miękkie i soczyste ziemniaki z aromatyczną cebulą i bogatym smakiem parmezanu, a wszystko to upieczone do perfekcji w piekarniku. Ich przygotowanie jest łatwe, a rezultatem jest smaczne danie, które zrobi wrażenie na każdym stole.

Mini kieszonki nadziewane mielonym kurczakiem i serem – świetny poczęstunek dla gości!

Pyszne kremowe ziemniaki z cebulą i parmezanem w piekarniku

Czego będziemy potrzebować:
  • 500-600 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku
  • oregano – do smaku
  • 100 g śmietany
  • 50 g wody
  • 50 g parmezanu

Dwukolorowy kremowy tort waniliowo-czekoladowy

Jak będziemy postępować:

1 Przygotować blachę do pieczenia i drobno pokroić ziemniaki i cebulę w krążki – wymieszać i doprawić solą, mielonym czarnym pieprzem i oregano, a następnie zalać śmietaną i dodać wodę.

2. Przykryć folią i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.

3. Po 30 minutach wyjąć blachę z piekarnika i posypać startym parmezanem, im więcej sera, tym lepiej, i piec przez kolejne 10-15 minut w temperaturze 200°C.

3. Po upieczeniu podawaj z miłością i wspaniałym smakiem.

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE:

Idź do oryginalnego materiału