Jeśli szukasz nowych i świetnych inspiracji na łatwy, chrupiący i przede wszystkim szybki obiad, to dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy coś naprawdę wyjątkowego. To przepis na puszyste paszteciki serowe, które od razu przypadną Ci do gustu! Są pyszne, chrupiące i nieodparcie smaczne. Więc nie wahaj się i zacznij je robić!
Pieczone ziemniaki z mięsem mielonym i serem z jednego naczynia do zapiekania
Puszyste paszteciki serowe
Co będzie potrzebne
Składniki:
Mieszanka:
- 4 jajka
- 600 ml mleka (temperatura pokojowa)
- 400 g zwykłej mąki
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 400 g sera
- cebula dymka – do smaku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
- olej – do smażenia
Tort makowy z pysznym kremem waniliowym
Do dekoracji i posypania:
- dymka
Jak postępować:
1. w misce roztrzepać jajka i dodać mleko – wymieszać/udusić, następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia – dobrze wymieszać/udusić, następnie wmieszać starty ser i posiekaną zieloną cebulkę – dobrze wymieszać/udusić i doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem
2. dzięki chochli przełożyć masę na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju i uformować placki – smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru i chrupkości z każdej strony.
3. Wykończ posypką z dymki i podawaj z miłością, wspaniałym smakiem i poczuciem dobrze wykonanej pracy.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!