Przepis na zapiekane roladki z kurczaka z warzywami i serem to idealny obiad dla całej rodziny, który przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi dobrego jedzenia. Te smaczne roladki łączą soczystego kurczaka z bogatym nadzieniem warzywnym i warstwą pysznego sera, tworząc doskonałe doznania smakowe. Przygotuj z nami te pieczone roladki z kurczaka i przynieś na stół zdrowe i satysfakcjonujące danie, które z pewnością zasmakuje całej twojej rodzinie.
Piękne ciasto francuskie z kremem serowym i dżemem morelowym
Pieczone brokuły z kalafiorem i warzywami polane delikatną mieszanką
[co_będzie_nam_potrzebne]
- 1 kg kotletów z kurczaka
- sól, pieprz czarny mielony – do smaku
- miękki ser topiony – według uznania
- 200 g mozzarelli – do posypania
Mieszanka:
- 1 marchewka
- 200 g sera
- pęczek zielonej dymki i pietruszki
- 150-200 g kwaśnej śmietany
Sałatka:
- liście sałaty
- 2-3 pomidory
- 1 ogórek sałatkowy
- 70 g sera
- 100 g zielonych oliwek
- sól, pieprz czarny mielony – do smaku
- aromatyczny olej roślinny – do smaku
1) Filety z kurczaka przykryć folią, osuszyć, następnie doprawić solą i czarnym pieprzem, na każdy plaster położyć trójkąt miękkiego sera topionego i rozwałkować wałkiem do ciasta.
2. mieszanka.
3. Przygotowaną mieszankę ładnie rozsmarować na plastrach kurczaka z serem – zwinąć je w rulon i umieścić na patelni z olejem.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190°C.
5. Sałatka: W misce sałatkowej porwać sałatę, dodać pokrojone pomidory, pokrojony ogórek, starty ser i dodać zielone oliwki. Dopraw solą, czarnym pieprzem i skrop aromatyczną oliwą do smaku – dobrze wymieszaj i sałatka jest gotowa!
6. Po 30 minutach wyjąć patelnię z piekarnika i posypać startym serem mozzarella.
7. Piec przez kolejne 15 minut w temperaturze 190°C, aż ser się rozpuści.
8. Po upieczeniu podawać ze świeżo przygotowaną sałatką i, co najważniejsze, z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!